Svečani prijem prvaka

Svečani prijem prvaka

Svečanom prijemu prvaka u Osnovnoj školi ''Đura Jakšić'' u Kaću prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i poželeo prvacima srećan početak školovanja, da budu dobri đaci i dobri drugovi.

- Bio sam na prijemu prvaka u dve škole u gradu, a bila mi je želja da tim povodom posetim školu i u prigradskom naselju, jer su svi delovi Novog Sada podjednako važni. Posebno mi je drago što se u ovoj školi ne smanjuje broj đaka, to nije uobičajeno za prigradska naselja, i može samo da služi na ponos. Prvacima želim da sa osmehom idu u školu, i da se sa osmehom iz nje vraćaju, da uživaju u učenju i druženju - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo svim učenicima škola u Novom Sadu srećnu novu školsku godinu.

Škola u Kaću osnovana je 1763. godine, kada je imala devet učenika i učitelja Iliju Petrovića, koji je u Kaću službovao više od dvadeset godina. Godine 1900. škola je imala 391 učenika i šest nastavnika. Danas škola, nazvana po poznatom pesniku, slikaru i boemu Đuri Jakšiću, ima 1042 učenika, u 40 odeljenja, 87 zaposlenih, među njima 63 profesora, nastavnika i učitelja. Prema rečima v.d. direktora Verice Letić škola od ove godine postaje bogatija za 129 đaka koji će biti raspoređeni u 5 odeljenja.

Školska godina u Srbiji počinje u utorak 1. septembra, a u Vojvodini se prvo polugodište završava 23. decembra.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop bez struje matičar novi sad Isključenje struje novosadsko porodilište JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje servisne informacije sahrane novi sad štrajk poštara vremenska prognoza horoskopski znaci pošte srbije dnevni horoskop gradonačelnik Miloš Vučević bebe isključenje vode Elektrodistribucija Novi Sad bez vode isključenja struje betanija zodijak novorođenčad servisne informacije novi sad elektrovojvodina raspored sahrana novi sad Ledena Šuma raspored sahrana i ispraćaja astrologija klinika za ginekologiju i akušerstvo