Svečano dodeljene modne nagrade Serbia Fashion Weeka

Svečano dodeljene modne nagrade Serbia Fashion Weeka

Najuspešnije izdanje Serbia Fashion Weeka do sada, svečano je zatvoreno dodelom nagrada "Serbia Fashion Awards" u Ambasadi Francuske u Beogradu. Nagrade su dodeljene u 11 različitih kategorija.

Žiri su činili modni stručnjaci među kojima su bili Anna Fendi - počasni član žirija, Donald Potard -predsednik žirija, svetski modni guru i nekadašnji generalni direktor modne kuće Jean Paul Gauliter, Svetlana Horvat - predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Weeka, Eymeric Francois - član institucije Visoke mode Francuske, Branko Popović - direktor Fashion Clash festivala iz Mastrihta i Rocco Gaglioti - vlasnik televizijske kuće iz Los Anđelesa.

Svetlana Horvat

Nagradu za najbolju nacionalnu mušku kolekciju dobio je Vasilije Kovačev, dok je nagrada za najbolju žensku kolekciju dodeljena Mladenu Milivojeviću Baronu. Nagradu za najbolju internacionalnu kolekciju dobila je Catch Michelle.

Mladen Milivojević Baron

Mladen Milivojević Baron

Dizajnerka u usponu, Nevena Ivanović dobila je nagradu za najtalentovanijeg dizajnera u okviru takmičenja Fashion Talent Design Competition, dok je za najperspektivnijeg mladog dizajnera nagradu dobila Ljiljana Vujanović. Za najtalentovanijeg evropskog modnog dizajnera nagradu su dobile Marina Smalyugova i Viktorija Tacheva.

Marija Žeželj

Marija Žeželj

U žestokoj konkurenciji za najboljeg ženskog i muškog modela titule su poneli Marija Žeželj i Dragan Cvetković. Poznata platforma Madmood Milano nagradu je dodelila našoj dizajnerki, Milici Tričković. Za podršku modi i Serbia Fashion Weeku, Spirit award, kao odličan saradnik Srpske nedelje mode, dobila je pekara "Kao nekad". Poslednju nagradu, ujedno i specijalnu nagradu za životni uspeh i veliki doprinos svetskoj modi dobila je Anna Fendi, koja se zahvalila uz dirljiv govor.

Anna Fendi i Donald Potard

Anna Fendi i Donald Potard

Svaki od nagrađenih dobio je gromoglasan aplauz publike, zahvalio se na saradnji i gostoprimstvu tokom Serbia Fashion Weeka i sa sigurnošću izjavio da će im Serbia Fashion Week doneti nova iskustva i angažmane u narednom periodu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan