Svečanom akademijom obeležen Dan grada i uručena Februarska nagrada

Svečanom akademijom obeležen Dan grada i uručena Februarska nagrada

Svečanim činom u Srpskom narodnom pozorištu obeležen je rođendan Grada Novog Sada, a gradonačelnik Miloš Vučević uručio je Februarsku nagradu ovogodišnjoj dobitnici, predsednici Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Joland Korori.

Njoj je to najviše gradsko priznanje dodeljeno za izuzetno posvećen, nesebičan i dugogodišnji humanitarni, volonterski i edukativni rad u cilju podrške deci i porodicama koja vode životnu bitku protiv malignih oboljenja, za hrabrost i istrajnost u realizaciji akcija kojima se unapređuje kvalitet lečenja i života te dece, kao i za podsticanje i širenje humanosti i empatije u društvu.

Gradonačelnik je naglasio da je ovogodišnja "golubica" otišla u prave ruke, jednoj hrabroj ženi, velikom borcu, ženi koja ne posustaje i ne odustaje - Joland Korori.


– U našoj zemlji danas postoji pet Roditeljskih kuća, brojne akcije kojima se pruža podrška i osnažuju mali borci i njihove porodice, čitava armija volontera NURDOR-a. Joland je neko ko je iz lične drame iznedrio mnogo hrabrosti, ne samo da je prevaziđe, već da nas sve nauči kako da se borimo, kako da malim borcima-deci sa najtežim dijagnozama i njihovim porodicama, pružimo sve što možemo da im to olakšamo, da pobede, da vrate osmeh, da vrate detinjstvo, da manje boli
- poručio je Miloš Vučević.

Joland Korora se zahvalila na nagradi i naglasila da je mnogo ljudi, ljubavi i snage trebalo da NURDOR uspe na svom putu kojim hodi već 16 godina.

Posebno sam privilegovana, srećna i ponosna što danas stojim ovde i primam najveću i najprestižniju nagradu našeg Grada. Primam je u svoje lično ime i u ime „vojske“, na čijem sam čelu, najhrabrije i najjače. Primam je u ime celog jednog tima, koga čine zaposleni u NURDOR-u i ogroman broj volontera, u ime roditelja i medicinskog osoblja. Primam je u ime svih majki i žena koje danas predstavljam – rekla je Joland Korora.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Republike, Pokrajine, Grada, ustanova i institucija, diplomatskog kora i druge visoke zvanice, a tokom programa, Opera Srpskog narodnog pozorišta izvela je deo opere Faust.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan