Sveti Sava proslavljen u školi "Dositej Obradović" i vrtiću "Guliver"

Sveti Sava proslavljen u školi "Dositej Obradović" i vrtiću "Guliver"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je proslavi školske slave Svetog Save u OŠ ''Dositej Obradović'' gde su učenici u saradnji sa nastavnicima pripremili priredbu.

- Uvek mi je zadovoljstvo kada se nađem u ovako lepom društvu, posebno na ovako važan praznik kao što je crkvena i školska slava Sveti Sava. Srce mi je puno kada vidim ovu divnu decu, a sećajući se velikih dela Svetog Save, zadatak nas odraslih je da decu sačuvamo od svih zala, da im omogućimo srećno detinjstvo i da im obezbedimo dobre uslove za rad i život u našoj državi Srbiji. Njihovi osmesi su motiv koji nas pokreće da uvek budemo bolji, i nadam se da ćemo se i narednih godina okupljati da zajednički proslavimo školsku slavu - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Škola ''Dositej Obradović'' osnovana je 1961. godine, dobila je ime po velikom srpskom prosvetitelju Dositeju Obradoviću i ima 670 učenika u 27 odeljenja. Škola se posebno izdvaja po rezultatima iz fizike na takmičenjima svih nivoa, a nastava se odvija na srpskom jeziku pri čemu se neguju još i maternji jezik sa elementima nacionalne kulture i to: mađarski, rusinski, slovački i romski jezik.

Gradonačelnik Miloš Vučević posetio je i vrtić ''Guliver'' kako bi sa najmlađim Novosađanima, njihovim roditeljima i vaspitačima proslavio ovaj važan školski i crkveni datum posvećen prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju Svetom Savi.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad zagađenje dnevni horoskop elektrovojvodina betanija skupština grada novog sada klinika za ginekologiju i akušerstvo astrologija zagađenje vazduha magla raspored sahrana novi sad novosadsko porodilište isključenja jkp lisje novorođenčad bebe bez struje horoskop isključenja struje bez vode RHMZ Isključenje struje isključenje vode sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija matičar novi sad zodijak servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija