Svetski dan vode obeležili i mališani u vrtiću "Maslačak"

Svetski dan vode obeležili i mališani u vrtiću "Maslačak"

Povodom Svetskog dana vode koji se obeležava svake godine 22. marta, JKP "Vodovod i kanalizacija" posetila je mališane iz vrtića "Maslačak".

Taj datum je usvojen rezolucijom UN-a u decembru 1992. godine. Već od 1993. godine ovaj dan je počeo da se obeležava širom planete. Ovogodišnji slogan glasi "Odgovor je u prirodi".

JКP "Vodovod i kanalizacija" kako ističu u saopštenju već godinama unazad edukuju decu o značaju vode za ljudski organizam i kompletan živi svet na planeti, ali i o važnosti štednje ovog resursa.  Cilj današnjeg edukativnog predavanja je kako kažu u preduzeću ukazivanje na potrebu čuvanja i zaštite izvorišta, kao i štednje vode na svakom mestu i u svakoj prilici.


- Edukaciju novosadskih mališana i školaraca radimo u kontinuitetu tokom cele školske godine u okviru projekta "Čarolija vode – pitka voda novosadska" – kažu u saopštenju preduzeća.

Radnici JКP "Vodovod i kanalizacija" su danas istovremeno  građanima delili letke na kojima je na slikovit način prikazano nekoliko načina kako mogu da uštede vodu u domaćinstvu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje vode bez vode klinički centar vojvodine klisa novosađani isključenja struje raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad novosadska policija Isključenje struje jkp lisje novosadsko porodilište novorođenčad JGSP "Novi Sad" JKP Vodovod i kanalizacija promenada KCV šoping centar promenada matičar novi sad betanija jkp novosadska toplana klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina bez struje Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad servisne informacije bebe Spens sahrane novi sad