Svetski dan vode obeležili i mališani u vrtiću "Maslačak"

Svetski dan vode obeležili i mališani u vrtiću "Maslačak"

Povodom Svetskog dana vode koji se obeležava svake godine 22. marta, JKP "Vodovod i kanalizacija" posetila je mališane iz vrtića "Maslačak".

Taj datum je usvojen rezolucijom UN-a u decembru 1992. godine. Već od 1993. godine ovaj dan je počeo da se obeležava širom planete. Ovogodišnji slogan glasi "Odgovor je u prirodi".

JКP "Vodovod i kanalizacija" kako ističu u saopštenju već godinama unazad edukuju decu o značaju vode za ljudski organizam i kompletan živi svet na planeti, ali i o važnosti štednje ovog resursa.  Cilj današnjeg edukativnog predavanja je kako kažu u preduzeću ukazivanje na potrebu čuvanja i zaštite izvorišta, kao i štednje vode na svakom mestu i u svakoj prilici.


- Edukaciju novosadskih mališana i školaraca radimo u kontinuitetu tokom cele školske godine u okviru projekta "Čarolija vode – pitka voda novosadska" – kažu u saopštenju preduzeća.

Radnici JКP "Vodovod i kanalizacija" su danas istovremeno  građanima delili letke na kojima je na slikovit način prikazano nekoliko načina kako mogu da uštede vodu u domaćinstvu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija bez vode jkp lisje Republički hidrometeorološki zavod novosađani sahrane Vreme u Novom Sadu matičar novi sad elektrovojvodina restorani novi sad vremenska prognoza bez struje bebe novosadsko porodilište isključenja struje Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad betanija raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp novosadska toplana isključenje vode servisne informacije gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gradsko groblje RHMZ