Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu od 2. do 8. septembra u Novom Sadu

Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu od 2. do 8. septembra u Novom Sadu

Šezdeset šesto Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu, u disciplini plovak za nacije koje se održava u periodu od 2. do 8. septembra, u Novom Sadu najavljeno je danas u Gradskoj kući.

Prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i tom prilikom izrazio uverenje da će Novi Sad i ove godine biti dobar domaćin i mesto gde će se svi gosti prijatno osećati.

– Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da najavim takmičenje koje će u našem gradu okupiti 320 takmičara od kojih mnogi dolaze iz zemalja koje predstavljaju velesilu u sportskom ribolovu. Novi Sad je po treći put je domaćin ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, koje pored sportskog ima i veliki privredni značaj, budući da se u toku trajanja manifestacije u našem gradu ostvaruje preko sedam hiljada noćenja – rekao je Aleksandar Petrović.

Svečano otvaranje 66. Svetskog prvenstva u sportskom ribolovu biće održano, u četvrtak 6. septembra u 18.00 časova, u dvorištu Doma vojske.

U takmičenju koje organizuje Savez sportskih ribolovaca Srbije će učestvovati 32 reprezentacije iz Rumunije, Francuske, Engleske, Švedske, Holandije, Belorusije, Mađarske, Republike Severne Makedonije, Portugala, Slovenije, Španije, Švajcarske, Hrvatske, San Marina, Danske, Ukrajine, Belgije, Bugarske, Rusije, Letonije, Italije, Crne Gore, Kanalskih ostrva, Nemačke, Luksemburga, Finske, Austrije, Slovačke, Češke Republike, Poljske i Srbije. Prema rečima generalnog sekretara Saveza sportskih ribolovaca Srbije Jasmine Stojanović u Novi Sad dolazi 320 takmičara, 95 članova stručnih timova i preko 150 pratioca, a prisustvo je najavilo oko 20 televizijskih ekipa i novinara eminentnih ribolovačkih časopisa iz celog sveta.

Konferenciji je prisustvovao i član UO, direktor reprezentacija Saveza sportskih ribolovaca Srbije i predstavnik Kluba "Ribolovac" koji je partner u organizaciji prvenstva Duško Kovačević. On se zahvalio Gradu, Pokrajini i JP "Vode Vojvodine" koje je uredilo dva nova dela staze na gornjem delu kanala kod "Neoplante".

– Ekipa se sastoji od 6 takmičara, selektora, trenera i tim menadžera. Zvanični treninzi počinju u ponedeljak, 2. i traju do petka, 7. septembra. Takmičarski dani su subota, 7. i nedelja, 8. septembar. Nakon završenog takmičenja, pristupa se merenju ulovljene ribe, i nakon merenja riba se vraća natrag u vodu – objasnio je Duško Kovačević.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan