SVI ZA ZDRAVO NOVOSADSKO SRCE: Besplatni pregledi za građane u narednih deset nedelja

SVI ZA ZDRAVO NOVOSADSKO SRCE: Besplatni pregledi za građane u narednih deset nedelja

Dom zdravlja "Novi Sad" će kroz projekat "Svi za zdravo novosadsko srce" u narednih 10 nedelja sprovoditi preventivne preglede, za koje nisu potrebni uput i zdravstvena knjižica..

Kako javljaju iz ove zdravstvene ustanove, pregledi će se obavljati utorkom i četvrtkom od 7 do 10 sati, u prostorijama upravne zgrade Doma zdravlja "Novi Sad" na Bulevaru cara Lazara broj 75, u prizemlju.

Pregled podrazumeva pregled kardiologa, EKG monitoring, antropometrijsko merenje (standardnim metodama) i određivanje ITM (indeksa telesne mase), fizikalni pregled i laboratorijsku analizu šećera, holesterola i triglicerida.

Prvi preventivni pregled biće održan u utorak, 7. novembra.

Po završetku svih analiza, svaki korisnik bi u pisanoj formi dobio nalaz o svom zdravstvenom stanju sa preporukom o daljim koracima, ukoliko se otkrije neki od faktora rizika ili se korisnik ne leči adekvatno.

Glavni cilj projekta "Svi za zdravo novosadsko srce" je da se ukaže na faktore rizika (gojaznost, povišeni holesterol, triglierida i šećer u krvi, nepravilnu ishranu, visoki pritisak, pušenje, nedovoljnu fizička aktivnost) jer se samo na taj način može smanjiti obolevanje od infarkta miokarda i moždanog udara od kojeg umire svaki drugi Novosađanin.

Kako navode iz Doma zdravlja, za preglede građanima ne treba uput, niti zdravstvena knjižica. 

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan