Svratište za novosadske prostitutke do kraja aprila

Svratište za novosadske prostitutke do kraja aprila

Svratište za seksualne radnice biće otvoreno do kraja aprila u Novom Sadu. Devojke i žene koje sa bave prostitucijom moći će, kroz radionice koje će voditi volonteri, da dobiju pravnu i psihološku pomoć. Volonteri će svakodnevno u parovima dolaziti u Svratište i držati radionice, koje će trajati 90 minuta.

Predsednik udruženja "Prevent" Nebojša Đurasović kaže da će novo svratište, pored pružanja socijalne pomoći, seksualnim radnicama omogućiti i održavanje lične higijene, ali i ostale vidove pomoći.

- Seksualnim radnicama je potrebno ovakvo svratište, jer su izložene raznim opasnostima. Biće im omogućeno održavanje lične higijene, ali i spremanje hrane. To je postojalo i u prethodnom svratištu, koje je ugašeno pre godinu i po dana. Ono što je novina jeste da će seksualne radnice imati priliku da razgovaraju sa socijalnim radnicima, da se savetuju sa psihologom, te da im se pruži socijalna pomoć. Takođe, zadržaćemo terenski rad koji sprovodimo punih osam godina - rekao je Đurasović za 021.rs.

Za razliku od prethodnog svratišta koje je zatvoreno, lokacija novog neće biti tajna. Prema rečima Đurasovića, najverovatnije je da će se svratište nalaziti na Salajci, u blizini Kaćke petlje. Seksualne radnice će u njemu moći da borave osam časova, koliko će trajati i samo radno vreme svratišta.

Udruženje "Prevent" je raspisalo konkurs za nove volontere, koji će učestvovati kao voditelji radionica u projektu "Svratište za seksualne radnice". Svi zainteresovani mogu da se prijave na zvaničnom sajtu udruženja "Prevent".

Inače, prema nekim procenama, u Novom Sadu ima više od 300 prostitutki. Ovim zanatom se bave žene između 18 i 29 godina, ali među njima ima i maloletnica.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan