Svratištu za decu potrebni zimska obuća i odeća

Svratištu za decu potrebni zimska obuća i odeća

Bliži se zima i dani postaju sve hladniji, a veliki broj dece nema adekvatne uslove za život. Svratište za decu u Novom Sadu otvara svoja vrata mladima koji baš na tom mestu pronalaze svoj siguran kutak u kome mogu da zadovolje neke od osnovnih potreba, kao što su potreba za sigurnošću, za hranom, ličnom higijenom ali i edukacijom.

Sem tople sobe i hrane mališani u Svratištu dobijaju podršku u sticanju osnovnih životnih veština, učestvuju u različitim kreativnim radionicama i edukativnim aktivnostima, a podršku im pruža stručni tim svakodnevno. Samo u toku prošle godine ostvareno je preko 12 hiljada poseta korisnika.

Osnovni cilj svratišta je da smanji negativne posledice koje život na ulici ostavlja na decu, da ih osnaži , pripremi za dalji život i obezbedi dovoljno materijalnih sredstava, pogotovo u ovom zimskom periodu. Jedan od najvažnijih segmenata je i posredovanje i stalna podrška prilikom uključivanja ovih mladih ljudi u sistem obrazovanja.

"Od septembra ove godine, zahvaljujući školi Milan Petrović naši korisnici imaju mogućnost da završe i funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, u samim prostorijama Svratišta. Nastavnici iz škole "Milan Petrović" dolaze kod nas i drže deci nastavu koja stvarno kvalitetna", kaže Daliborka Batrnek-Antonić, koordinatorka Svratišta.

Ona navodi da Svratište svakodnevno dobija donacije od građana, najčešće polovnu odeću, a veoma često i slatkiše, voće i slično. Odeća i obuća u toku zimskog perioda je uvek potreba i toga najčešće manjka.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan