SZO: Moguće da je korona virus "pobegao" iz kineske laboratorije

SZO: Moguće da je korona virus "pobegao" iz kineske laboratorije

Naučnik Svetske zdravstvene organizacije (SZO), koji je bio član misije SZO, koja se upravo vratila iz Kine gde je istraživala poreklo infekcije Kovid-19, izjavio je da ne isključuje mogućnost da je pandemija korona virusa počela kada je virus pobegao iz istraživackog instituta ili laboratorije u Vuhanu.

Džon Votson je rekao da njegove kolege imaju četiri različita scenarija o tome kako je pandemija mogla započeti i da su sve pretpostavke na stolu. Votson je dodao da bi SZO želela da ima više pristupa "sirovim" podacima Kineza o njihovim prvim slučajevima Kovid-19, ali je po njemu ovo samo početak procesa, prenosi RTV.

U Vuhanu smo bili relativno kratko i dosta vremena smo potrošili na to da shvatimo na koji način rade kolege. Pokazali su nam laboratoriju i pružili priliku da razgovaramo sa naučnicima – rekao je Votson.

Istražitelji SZO koji istražuju poreklo korona virusa u Kini, otkrili su znake da je epidemija u Vuhanu, u decembru 2019. godine bila mnogo šira nego što se ranije mislilo i hitno traže pristup stotinama hiljada uzoraka krvi koje im Kina do sada nije dozvolila da ispitaju. Glavni istražitelj misije SZO Peter Ben Embarek rekao je za CNN da je misija pronašla nekoliko znakova većeg širenja 2019. godine, uključujući utvrđivanje da je prvi put bilo preko desetak vrsta virusa u Vuhanu već u decembru. 

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aleksandar

  pre 1023 dana i 5 sati

  A, sta je rekao Sherlock Holmes?
  Nije bas za poverovati Watson-u.

  Oceni komentar:
  0
  0