SZO: Najviše slučajeva korona virusa među decom od 5 do 14 godina

SZO: Najviše slučajeva korona virusa među decom od 5 do 14 godina

Kancelarija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu saopštila je danas da je među decom od 5 do 14 godina najviše prijavljenih slučajeva korona virusa u evropskom regionu.

Direktor regionalne kancelarije SZO za Evropu Hans Kluge istakao je da bi obavezna vakcinacija trebalo da bude "poslednje sredstvo". Prema njegovim rečima, kontinuirana pretnja je od široko rasprostranjenog delta soja virusa, a novi omikron soj do sada je registrovan u više od 20 evropskih zemalja, prenosi RTV.

Delta soj virusa ostaje dominantan širom Evrope i Centralne Azije, a znamo da su vakcine protiv Kovida-19 efikasne. Udeo obolelih među decom je dva do tri puta veći nego među odraslima zbog čega je neophodno redovno provetravanje, upotreba maski, ali i testiranje u školama. Kako se školski raspust približava, moramo da priznamo da deca ugrožavaju svoje roditelje, deke i bake kod kuće, sa 10 puta povećanim rizikom da ti odrasli dobiju teški oblik bolesti, da budu hospitalizovani ili umru ako nisu vakcinisani ‒ rekao je Kluge.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Lili

  pre 301 dan i 23 sata

  Samo me zanima gde nestade sezonski grip, ili je promenio ime a da nas nisu obavestili. Sad če sve biti virus i ništa drugo.

  Oceni komentar:
  1
  7
 • Stoka naučna

  pre 301 dan i 19 sati

  Nikad me niko neće ubediti, da iza svega ne stoji laboratorijski ekipa petičara, koje neki bogati starci finansiraju kako bi pravili haos po svetu.
  Ne, na osnovu svih činjenica koje znam, koje su objavljene, dokazane ili nagrađene - a ne smeju se javno pisati ili o njima raspravljati, iako postoje i dokazni filmovi snimljeni o tome.
  Kao kada na Giglu napravite upit o radioaktivnom ozračivanju hrane - a Gugl vam odgovori
  - Ništa lepše od toga!

  Oceni komentar:
  2
  3