SZO: "Remdesivir" daje male ili nikakve rezultate u borbi protiv korona virusa

SZO: "Remdesivir" daje male ili nikakve rezultate u borbi protiv korona virusa

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da lekovi remdesivir, hidroksihlorokin, lopinavir/ritonavir i proizvodi interferona daju male ili nikakve rezultate u borbi protiv infekcije Kovid-19.

Studija o lekovima sprovedena je u više od 30 zemalja, a na osnovu proučavanja efekata terapije na ukupni mortalitet, pokretanje ventilacije i trajanje boravka u bolnici kod hospitalizovanih pacijenata, prenosi TASS.

"Remdesivir", lek koji je razvila američka farmaceutska kompanija "Gilead Sciences", bio je jedan od najranijih tretmana u lečenju bolesti Kovid-19.

Taj lek prvenstveno je namenjen lečenju hepatitisa C i respiratornog sincicijskog virusa, a proučavalo se i njegovo dejstvo pri lečenju ebole, ali u tom slučaju nije pokazao efikasnost, prenosi Tanjug.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Maks

    pre 179 dana i 19 sati

    Hoce li neko da se dozove pameti da nas sarlatani vise ne lece i nestvaraju paniku u narodu.

    Oceni komentar:
    1
    2
  • Ubediše me iz prve

    pre 179 dana i 6 sati

    SZO je jedina organizacija u svetu čiji predsednik ima krivičnu prijavu i poternicu u sopstvenoj zemlji, odakle je došao. Jasno je da ga je amerika namestila tu da bi bio poslušan i izvršavao naređenja svetske duboke države, vlade u senci, svetskih vladara.
    Ako oni kažu da ne leči, to znači da leči a da im nije cilj da se to lečenje dogodi.
    Dugo će trebati narodu dok shvati da je jedini cilj virusa uspostavljanje svetskog sistema poslušnosti, bez tragova demokratije i pokušaja odlučivanja individue.
    Panika, strah, apsolutna poslušnost, sve su to neophodni činioci.

    Oceni komentar:
    1
    0