SZO: Vakcinacija u Evropi "neprihvatljivo spora", pandemija bi mogla da potraje

SZO: Vakcinacija u Evropi "neprihvatljivo spora", pandemija bi mogla da potraje

Kluge je istakao da je Evropa sporija od Velike Britanije i SAD ne samo u naručivanju, već i u obezbeđivanju vakcina protiv korona virusa.

Šef za Evropu Svetske zdravstvene organizacije Hans Kluge, ocenio je danas da je vakcinacija protiv korona virusa u Evropi "neprihvatljivo spora" i izrazio zabrinutost da bi isporuka vakcina mogla da produži pandemiju. 

Kluge je u saopštenju rekao da je 10 odsto stanovništva u Evropi primilo prvu dozu vakcine, a da je četiri odsto završilo taj proces, kao i da bi taj proces trebalo da se ubrza, pre svega povećanjem proizvodnje, smanjenjem prepreka za primenu vakcina i upotrebom svake pojedinačne doze, prenosi Rojters.

On je istakao da je Evropa sporija od Velike Britanije i SAD, ne samo u naručivanju, već i u obezbeđivanju vakcina.

Prema Klugeovim rečima, broj infekcija raste u svakoj starosnoj grupi, sem u grupi osoba starijih od 80 godina, što je znak da je vakcina imala efekta.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • E, Policijo, Sramota!

  pre 495 dana i 1 sat

  Mislim da je vakcinacija u EU neprihvatljivo spora, zato što su dotični Evropljani neobrazovani, zatucani, ne prate nauku, samo slušaju antivakcere sa društvenih mreža i sve u svemu, nisu "mnogo smo jaki" - kao mi na primer.
  Tim povodom, osvrnuo bih se na što legalni što nelegalni i bez osnova pretres stana čuvene nam doktorke, koja se usudila da na pitanja građana odgovara mimo volje vlasti i zamislite molim vas - razmišlja svojom glavom, prema prikupljenim informacijama.
  Pa, gde to još ima? Razmišljati svojom glavom - kada su nam tako lepo prezentovane sve te informacije oli dezinformacije.
  Setimo se svih onih lekarskih grešaka, koje počivaju pod travom.
  Tim lekarima niti je traženo oduzimanje licence niti je oduzeta.
  A sada imamo slučaj lekarke, koja je iako je lečila u crvenoj zoni, samo jednim upadom policije postala novi slučaj Lečić, dakle - za linč, i traži se oduzimanje licence na osnovu volje razjarenih vakcera.
  A šta piše u tom nalogu za pretres, koji je bez sumnje potpisao neki sudija?
  Pa, sigurno nešto što ne postoji. Podsticanje naroda na bunt protivu legalno izabrane i 62 puta overene vlasti koja ima nameru doveka da vlada. Eto, to piše.
  I u ovakvoj, policijskoj državi sada oni očekuju da se vakcinišem, kada se primenjuje sila prema lekarima?
  Pa, ko mi ne garantuje da je kompletnom Kriznom Štabu ispran mozak, da nisu zastrašeni i da ne govore samo ono što se od njih očekuje?
  Inače, upad u stan i medijski linč?

  Oceni komentar:
  7
  5
 • Novosadjanka

  pre 495 dana i 10 minuta

  Cela ova stvar oko epidemije je toliko loše sprovedena da tako nečeg katastrofalnog nije bilo u istoriji. Prisilno naturanje informacija, forsiranje straha i panike, forsiranje zastrašujućih statistika cele godine, ceo dan, svaki dan, linč svakoga ko se usudi da sumnja u vakcine ili mere, nasilne podele ljudi na kojekakve "antivakcere", "antimaskere" tj "budale, kretene, zločince" (očekujem uskoro legalizaciju progona ili hapšenja tih grupa) i "normalnei razumne" tj one koji se slažu bez pogovora sa svim što svetska zdravstvena organizacija kaže. Takođe, postoji objektivno "cancel-ovanje" tj uklanjanje na ovaj ili onaj način, svakog ko se usudi da posumnja u bilo koju informaciju koja nam se servira. Kao neki džinovski totalitarni režim koji vodi pravac u mračnu distopiju. To sve kažem kao neko ko veruje medicini, ko zna da postoji virus i ko je visoko obrazovan. Ali, toliki pritisak medija i vlasti da se neka bolest manijakalno isforsira, da se čak i medicinske činjenice malo izvrnu da se utera svima strah u kosti, da se na silu vakciniše celokupno stanovništvo planete vakcinom koja UOPŠTE nije testirana ali je "sigurno bezbedna" (bio je i talidomid "bezbedan" i testiran na žviotinjama zar ne?), da se uvodi totalitarni režim gde uskoro nećeš moći da preživiš bez papira da si prošo CRP ili vakcinu... da li nije normalno biti malo oprezan? I zašto nam nije dozvoljeno da budemo oprezni i da imamo svoje sumnje (inače smo budale, kreteni, idioti, zlotvori, krimosi i sl)? Ne znam kako vas, ali mene ova represija nasmrt plaši. A bilo je samo dovoljno da peremo ruke i nosimo masku AKO kašljemo i kijamo.

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Nije sve kako pišu novine

  pre 494 dana i 4 sata

  Džabe vam vakcinacija kada moramo da radimo sa ljudima koji u kući leče obolelog.
  Nešto je popustilo u aparatu plaćanja one dve nedelje, da čovek ostane u izolaciji, i sad nas gomila mora da radi sa nekim ko izvesno može da nam prenese virus.
  A ovamo jurite ugostitelje i žurke.

  Oceni komentar:
  0
  2