"Takmičenje kućnih pivara" u petak i subotu na Štrandu

"Takmičenje kućnih pivara" u petak i subotu na Štrandu

Klub Pivara Novi Sad organizuje treće po redu internacionalno "Takmičenje kućnih pivara", koje će biti održano 21. i 22. septembra u klubu "Kapetan Barni" na plaži Štrand.

Kako se navodi u pozovu, pored takmičarskog dela, posetioce očekuje i muzički program tokom kog će  nastupiti Josip A Lisac, Zbogom Brus Li, FunktastiCoalition, a ulaz na takmičenje je besplatan, kao i ulazak na plažu Štrand u tom periodu.

Do 27. avgusta, do kada je trajao konkurs, prijavili su se takmičari  iz Srbije, ali i drugih država kao što su Poljska, Slovačka, Francuska, kao i takmičari širom regiona. Takmičenje će biti podeljeno u pet kategorija (APA, Porter/Stout, IPA, Pale Lager, Pšenično), a pobednike će izabrati internacionalni žiri, sastavljan od članova iz Poljske, Slovačke, Srbije i Hrvatske.

 - Specifično za ovo takmičenje jeste to što se ne takmiče afirmisane pivare, već takmičari koji u kućnim uslovima prave pivo sa domaćim sastojcima. Iako u našoj zemlji još uvek nije dovoljno napredovao ovaj vid pivarstva, interesovanje za pravljenje domaćeg “craft” piva je u porastu, te je ova manifestacija od velikog značaja za rast i popularizaciju još uvek mladog, zanatskog pivarstva – kaže se u saopštenju “Kluba pivara Novi Sad”, uz poziv zainteresovanim Novosađanima da dođu, ponesu kupaći i uživaju u različitim ukusima piva, dobroj klopi i muzici na plaži.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan