Taksi prevoz poskupeo u Novom Sadu

Taksi prevoz poskupeo u Novom Sadu

Taksi prevoz u Novom Sadu neznatno je poskupeo, pa građani od danas start vožnje taksijem plaćaju 100 dinara, umesto 85 koliko je ranije koštao. U Gradskoj kući kažu da je primena novog cenovnika trebalo da počne tek od 1. avgusta.

Taksi prevoz u Novom Sadu neznatno je poskupeo, pa građani od danas, start plaćaju 100 dinara, umesto 85, koliko je ranije koštao, prenosi "Dnevnik". Osim toga, kilometar gradske vožnje skuplji je za dva dinara, pa sada staje 54, umesto 52 dinara. Iz taksi udruženja poručuju da je noćna tarifa ostala ista, kao i cena prigradske vožnje, dok je čekanje umesto 520 dinara po satu sada 580.

Za sve taksiste u Novom Sadu mora da važi ista tarifa i lokalna samouprava je ta koja donosi jedinstvenu cenu po kojoj se mora obavljati taksi prevoz. Inače, novi cenovnik donet je u skladu s Odlukom o povećanju cene taksi prevoza, a u Gradskoj kući kažu da je trebalo da počne da se primenjuje tek od 1. avgusta.

Josip Kopestinskij iz Udruženja Taksi Maksi Novosađani, koji je i Član radne grupe za unapređenje taksi prevoza u Novom Sadu smatra da je o poskupljenju trebalo još ranije da se usaglase.

- O Odluci o poskupljenju je trebalo da se dogovorimo još u oktobru prošle godine, ali smo to tek u aprilu uspeli – napomenuo je Josip za Dnevnik.

Pre poskupljenja, cene vožnje po kilometru nisu menjane šest godina. Doduše, pre više od godinu dana start je poskupeo sa 70 na 85 dinara, a tada je povećana i cena čekanja i to sa 435 dinara na donedavnih 520.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde. 

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan