TAKSI PREVOZ: Subvencije od 8.000 evra za nabavku novih vozila

TAKSI PREVOZ: Subvencije od 8.000 evra za nabavku novih vozila

Taksisti će u naredne tri godine moći da računaju na 8.000 evra bespovratne pomoći za kupovinu novih automobila.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, Uredba o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane nabavke tehničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza kao javnog prevoza bi danas trebalo da bude usvojena na sednici Vlada Srbije.

Ove beneficije su rezultat dogovora koji su sa nadležnima u oktobru postigli beogradski taksisti posle protesta kada su duže od deset dana blokirali prestonicu. Posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem počele su pripreme uredbe o subvencijama.

Taksisti će subvenciju moći da iskoriste na tri načina. Novac od države može biti učešće za namenski kredit za kupovinu novog automobila, kao učešće za lizing ili se može koristiti za plaćanje dela kupoprodajne cene novog vozila. Pravo na nabavku imaju preduzetnici i privredna društva.

Ranije je najavljeno da će svi automobili koje taksisti budu kupovali, koristeći novčanu pomoć države, morati da budu bele boje, dok će o modelu i ceni automobila taksi prevoznici širom Srbije imati pravo da sami odluče.

Šta su još saznale "Večernje novosti", pročitajte OVDE.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sale

  pre 424 dana i 19 sati

  Blokirali grad i odmah subvencije od, ni manje, ni više, 8000€. Bespovratnih...?!
  U junu 2018. godine sam dobio drugo dete.
  Prvo što su mi uručili bio je papir da za drugorođeno dete država i grad Novi Sad ne daje novac. Bitno je da taksistima daju skoro 1(jedan) milion dinara.
  Svaka čast za prioritete u ovoj državi.

  Oceni komentar:
  1
  1