Tamburaška mesta u Novom Sadu za prave boeme

Tamburaška mesta u Novom Sadu za prave boeme

Kako je došlo hladno vreme koje sa sobom nosi poseban sentiment idealan za odabranu muziku, vino i ukusnu hranu, rešili smo da otkrijemo gde se to u našem gradu kriju posebno atmosferična mesta koja predstavljaju važan kutak za one sa boemskim genom.

Lokali koji pružaju utočište za rođene meraklije nisu tako brojni kao što je slučaj sa onima u kojim je dominatna novokomponovana muzika, ali bez obzira na to, postoje oni koji nenapadno čuvaju tajnu novosadske tradicije. Uz pomoć liste koju smo sastavili, pronađite idealno mesto u kojem će vas zvuk tamburice najbolje podsetiti na čari Vojvodine gde uz čašicu alkohola možete da ogrejete dušu…

"Lazin Salaš"


U nizu brojnih lokala u ulici laze Telečkog, jedan se izdvaja. Ovaj restoran vojvođanske kuhinje u ponudi ima autentične specijalitete uz domaću atmosferu tamburaškog orkestra u pravom salaškom ambijentu, iako je lociran u samom centru grada. Danju možete otići na ručak, a uveče ovo postaje pravo mesto za sve meraklije. Uz tamburicu se peva do ranih jutarnjih časova, a neretko se organizuju i proslave. U Lazin Salaš se ide i na after, pa je ovde krcato do zore. Radnim danima, goste zabavlja tamburaški orkestar “Mesečina”, a vikendom Lepi Kole i Orkestar Aleksandar….

"Sokače"


Kafana “Sokače” je mesto koje će vas preseliti u pomalo zaboravljeno vreme, u Srbiju dvadesetih godina prošlog veka. Prepoznatljiva je po prijatnom enterijeru i ambijentu u kojem dominiraju etno detalji, po fotografijama koje stoje na ulazu na kojima se vide brojne poznate ličnosti koje su dolazile na ručkove i večere,  a smeštena je u starom delu Novog Sada u ulici Pap Pavla 11. Svakog četvrtka i subote nastupaju tamburaši koje možete slušati od 8 uveče, pa do ranih jutarnjih sati…

"Orkus"

 

Ako želite najbolji provod uz tamburaše u Novom Sadu, onda definitvno morate posetiti “Konobu Orkus” podrum sa tradicijom od 1999. godine, koje je omiljeno mesto za popularne vesele tamburaške večeri. Ovaj podrum nalazi se u Grčkoškolskoj ulici i priča se da ima najdužu tamburašku tradiciju u celom gradu. Vikendom je posebno gužva i uvek se traži mesto više. Ako krenete u “Orkus” obavezno rezervišite svoje mesto na vreme. Gosti koji posećuju lokal uglavnom su mladi ljudu, a dobro vino zaštitini je znak “Orkusa”.


"Tako je suđeno"


U blizini Petrovaradinske tvrđave, sa prelepim pogledom na Dunav, ugnezdilo se ova kafana koja bez prestanka radi od 2010. godine. Ovde tamburaši ne nastupaju svako veče, ali vikendom ovde možete svratiti ako želite da slušate tamburaše. Tamburaši nikako ne idu bez vina, pa tako ovde možete uživati u odličnom izboru domaćih specijaliteta i pića. Petkom i subotom uveče, ovde sviraju ozbiljni tamburaški orkestri koji prave opasnu konkurenciju svojim kolegama u centru grada.


Kafana "Vinski podrum"


Ova kafana predstavlja pravo kultno i istorijsko mesto Novog Sada. Nalazi se nedaleko od Saborne crkve u ulici Nikole Pašića broj 10, i na istom mestu radi više od  100 godina. Izuzetan rustičan ambijent sa starim fotografijama i delovima pokućstva, čini jedinstvenu starogradsku atmosferu. Ovde se možete dobro provesti i zabaviti uz tamburice i kvalitetna vina svakog četvrtka, petka, subote i nedelje.

Oceni vest:
21
8

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marijana

  pre 1612 dana i 8 sati

  Vinski podrum

  Oceni komentar:
  4
  12
 • Milan

  pre 1611 dan i 11 sati

  A gde je sampanjac ??

  Oceni komentar:
  3
  9
 • Djuro Pačir

  pre 1611 dan i 7 sati

  A TAMBURAŠI U PAČIRU .....BANJA PAČIR VAC ČEKA...

  Oceni komentar:
  8
  3
 • azi

  pre 1610 dana i 8 sati

  tako je sudjeno radi 10 godina bez prestanka?! 24 casa dnevno ili?!

  Oceni komentar:
  8
  1
 • malena

  pre 1494 dana i 8 sati

  A "Stara Dalmacija" u Dunavskoj? Divno mesto, odlična hrana, vino, tamburaši... sve što je potrebno za dobar provod. Bila sam više puta, i svaki put je bilo fenomenalno :)

  Oceni komentar:
  2
  1