Tamburaški orkestri i zvezde estrade na ovogodišnjem "Tamburica festu"

Tamburaški orkestri i zvezde estrade na ovogodišnjem "Tamburica festu"

"Tamburica fest 2021", u svom 14. izdanju, okupiće po tradiciji velik broj domaćih i inostranih majstora pera i žice.

U takmičarskom delu programa ove manifestacije – koja će se održati od 19. do 21. avgusta u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi – nastupiće šest orkestara iz Srbije, SAD, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, a publika će svake od tri festivalske večeri, kao i prethodnih godina, imati priliku da uživa u solističkim koncertima umetnika iz zemlje i regiona.

Organizatori "Tamburica festa" potvrdili su da će uvodno festivalsko veče, 19. avgusta, početi tamburaškom promenadom, vožnjom fijakera "okićenih" tamburašima novosadskim bulevarima, sve do centralnih gradskih ulica i Trga slobode.

U centru grada predviđeni su nastupi folklornih i tamburaških ansambala kulturno-umetničkih društava, kao i jedinstvena šetnja u kojoj će tamburaši sa ljubiteljima setnog zvuka posetiti istorijske znamenitosti Novog Sada.

Preostale dve večeri sa sadržajnim i bogatim programom biće održane na Petrovaradinskoj tvrđavi, gde će se virtuozi tananih struna nadmetati za prestižan trofej najbolje tamburaške bande, ali i titulu najboljeg primaša, begešara, vokalnog soliste, bas primaša…

Takođe, u revijalnom delu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi predstaviće se čitav niz poznatih tamburaških orkestara, a u celovečernjim koncertima nastupiće zvezde estrade, javlja pres služba "Tamburica festa". 

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan