"Tamburica fest": Nastupaju 100 violina, Lepa Brena, Zarni Jolj...

"Tamburica fest": Nastupaju 100 violina, Lepa Brena, Zarni Jolj...

Ovogodišnji, 12. po redu svetski "Tamburica fest 2019", na kojem će se takmičiti 12 orkestara iz osam zemalja, biti održan od 20. do 22. juna u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Na zvanično najboljem festivalu etno muzike u Evropi i najboljoj turističkoj manifestaciji u Srbiji,  posle Rusije i Кine, ove godine je zemlja prijatelj postala i Republika Mađarska. Organizatori najavljuju nastupe specijalnih gostiju – čuvenog orkestra Sto violina iz Budimpešte, vrhunskog ansambla narodnih instrumenata Zarni Jolj iz republike Кomi iz Ruske federacije i zvezde regionalne muzičke scene, Lepe Brene.

- I ove godine očekujemo spektakl i nastavljamo sa širenjem naše kulturne misije i širenja prijateljstva na internacionalnom nivou. Poštovaoci čuvara tradicionalne muzike veoma dobro znaju ko je orkestar 100 violina, a imaće priliku da na delu čuju i vide i Zarni Jolj, virtuoze iz ruske republike Кomi, koja je nastanjena pretežno mađarskim življem. Našu Lepu Brenu će, pored njenog sastava, pratiti i vojvođanski tamburaši, što će svakako biti jedinstven muzički doživljaj. Takođe, za razliku od prethodnih godina, ovaj put smo uveli još jedan takmičarski segment koji se odnosi na izbor najbolje autorske pesme i najboljeg vokalnog solistu – rekao je dr Jovan Pejčić, direktor festivala.

Oceni vest:
13
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan