"Tate Novosađani" u novoj humanitarnoj akciji prodaje krompira (FOTO)

"Tate Novosađani" u novoj humanitarnoj akciji prodaje krompira (FOTO)

Nakon prošlonedeljne uspešne prodaje ivanjičkog krompira, Fondacija "Tate Novosađani" je i ovog vikenda organizovala sličnu akciju.

Na Bulevaru Slobodana Jovanovića, u blizini doma zdravlja, prodato je 17 tona krompira po ceni od dvadeset dinara za kilogram, a od toga deo je doniran u humanitarne svrhe.Sve je počelo sa idejom da se pomogne poljoprivrednicima malog naselja u Moravičkom okrugu, koje su egzistencijalno ugrozili uvoznici. Plan je uspeo i zahvaljujući građanima glavnog grada Vojvodine, ali i medijima, proizvođači iz Ivanjice sličan poziv dobili su i iz Kragujevca.

Organizatori su deo džakova preusmerili za Fejsbuk grupu "Obrok za porodicu", Udruženje  "Iz drugog ugla" i Svratište za decu i omladinu. Takođe, kupci su mogli ubaciti novac u kutiju za lečenje Milice, Alekse i blizanaca Ristić, čiji se podaci mogu naći na stranici Humanitarne fondacije "Šapić".Slična akcija će se organizovati ponovo ako bude zainteresovanih, a građani mogu dobiti informacije preko sajta "Tate Novosađani".

Oceni vest:
24
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan