"Tehnološka podrška": Akcija u kojoj će 35 đaka sa teritorije NS dobiti uređaj za praćenje onlajn nastave

"Tehnološka podrška": Akcija u kojoj će 35 đaka sa teritorije NS dobiti uređaj za praćenje onlajn nastave

Volonterski centar Vojvodine je započeo akciju prikupljanja starih računara, tableta, njihovih drugih delova i prateće opreme koje će uz pomoć volontera i volonterki ponovo popraviti i sklopiti.

Ova akcija će omogućiti da tridesetpetoro dece i mladih sa teritorije grada Novog Sada koji se školuju, a ne poseduju neki uređaj za praćenje onlajn nastave ovim putem to dobiju.

Akcija, koja se realizuje u okviru projekta "Tehnološka podrška" je veoma važna jer osim što će obezbedti uređaje onima koji to ne mogu, deca i mladi će imati mogućnost da usvajaju znanje tokom pandemije na bezbedan način, ali takođe volonteri i volonterke će imati mogućnost da primene svoja znanja, nauče nešto novo ili oni nekog nauče i budu primer solidarnosti.

Volonterski centar Vojvodine poziva sve ljude koji su u mogućnosti da podrže ovu akciju tako što će donirati uređaje i ostale delove ili ukoliko imaju kompetencije za rad sa računarima postanu volonteri i volonterke i tako njihovim znanjem i veštinama poklone podršku.


Donirati mogu fizička i pravna lica odnosno svi građani, kompanije, udruženja građana, škole, fakulteti, instititi tj. svi koji su u mogućnosti.

Kako biste donirali ili se prijavili za volontiranje potrebno je da kontaktirate Volonterski centar Vojvodine na broj telefona 063 11 82 80 4 ili na imejl .

Akcija će trajati do polovine decembra kada će biti podeljeni računari i ostali uređaji.

Projekat "Tehnološka podrška" su podržali fondacija Ana i Vlade Divac i Balkanski fond za demokratiju.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan