Telo izvučeno kod Žeželjevog mosta pripada članu kriminalnog klana

Telo izvučeno kod Žeželjevog mosta pripada članu kriminalnog klana

Goran Dučić, koji je pronađen utopljen u Dunavu, bio je šef obezbeđenja Jovice Vukotića, vođe kriminalne grupe iz Kotora

Kod Žeželjevog mosta u Novom Sadu pre dva dana isplivalo je telo Kragujevčanina Gorana Dučića, zvanog Crni (40), inače šefa obezbeđenja Jovice Vukotića, vođe kriminalnog "škaljarskog klana" iz Kotora. Na Dučićevom telu nema povreda koje bi ukazivale na nasilnu smrt, ali su okolnosti pod kojima je stradao više nego sumnjive!

Prema informacijama do kojih je došla policija, veče pre nego što je pronađen u Dunavu, Dučić je bio na jednom novosadskom splavu sa Mihajlom Opačićem, sinom Nenada Opačića. Tu je bio još jedan muškarac, sa kojim se upoznao tokom izdržavanja zatvorske kazne.

- Dosta se popilo i u jednom trenutku počeli su da se svađaju - navodi jedan od svedoka događaja. - Pale su teške reči, a onda su se potegle i pesnice. U opštoj tuči Dučić je nekoliko puta udaren u glavu. U jednom trenutku pao je kroz prozor u vodu. Nejasno je da li je namerno gurnut ili se sapleo i slučajno pao.

Prema saznanjima "Novosti", obdukcija Dučićevog tela pokazala je da je smrt nastupila utapanjem. Osim modrica zadobijenih tokom tuče, na njegovom telu nije bilo drugih povreda. Identifikovala ga je supruga po tetovažama, a onda je to potvrđeno i otiscima prstiju. On je stari znanac srpske policije i protiv njega su podnošene krivične prijave za razna teška krivična dela, zbog kojih je dobar deo života proveo na robiji.

Poslednjih godina Dučić je živeo na relaciji Kotor - Kragujevac i Novi Sad. Bio je desna ruka Jovice Vukotića, o čijoj bezbednosti je brinuo.

- On je birao ljude i organizovao svu logistiku oko vođe "škaljarskog klana", posebno od kada je ovaj izašao iz zatvora - navodi naš sagovornik iz policije. - Dučić je 2009. godine proteran iz Crne Gore i izrečena mu je zabrana ulaska. To mu nije, međutim, smetalo da do Kotora, a leti i do Budve, dođe ilegalnim putevima. Često je boravio i u kući Vukotića u Kotoru. Pored poslova obezbeđenja, brinuo je i o "biznisu" samog klana.

Ovaj Kragujevčanin je poslednjih meseci imao dosta posla oko Jovice Vukotića, inače bliskog saradnika Luke Bojovića. "Škaljarska grupa", osim krijumčarenja narkotika, dovodi se u vezu i sa najtežim krivičnim delima, ubistvima i pokušajima ubistva u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, osobe zadužene za obezbeđenje, brojne poslove i nekretnine. Njihovi "poslovi" detaljno su opisani u operativnim beleškama bezbednosnih službi i policija u regionu.

Podaci koje je crnogorska policija uputila kolegama u Srbiji ukazuju da je Vukotić "dominantno sprovodio aktivnosti krijumčarenja narkotika i izvršenja najtežih krivičnih dela". Uloga vođe, ali i suprotstavljeni odnosi sa nekoliko jakih grupa doveli su do toga da se Vukotić nekoliko puta našao u centru vatrenih obračuna, zbog čega je angažovao obezbeđenje, uglavnom državljane Srbije, bivše pripadnike vojnih i paravojnih formacija.

ŽIVEO NA TATARSKOM BRDU

GORAN Dučić je do pre nekoliko meseci boravio u Kragujevcu, a onda se doselio u Novi Sad. Najbližim saradnicima je govorio da je došao kako bi "lečio bolove u leđima". Smestio se na Tatarskom brdu, nedaleko od kuća koje su privremeno oduzete pljevaljskom narko-bosu Darku Šariću.

 

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan