Telo umrlog čoveka dva sata ležalo na ulici, čekajući mrtvozornike

Telo umrlog čoveka dva sata ležalo na ulici, čekajući mrtvozornike

Dva sata su Novosađani jutros prolazili pored tela muškarca koji je preminuo na uglu prometnih Bulevara cara lazara i Ulice cara Dušana, dok nisu došli mrtvozornici da konstatuju smrt i pozovu pogrebno preduzeće. Telo nesrećnog čoveka ležalo je, prekriveno na trotoaru, na kiši, a pored su stajala dvojica policajaca. U Zavodu za hitnu pomoć “Novi Sad” kažu da je takva procedura i da mrtvoznici izlaze na teren, tek kada prođe najmanje dva sata od smrti.

Nešto pre deset sati čovek je preminuo na ulici, a ekipa hitne pomoći je pokušavala da ga oživi.

- Starijem muškarcu je pozlilo na ulici i naša ekipa je izašla na teren i pokušala da ga reanimira. Taj proces traje dugo, pola sata, pa i 45 minuta. S obzirom na to da se smrt desila na javnom mestu, obaveza lekara je da pozovu policiju, koja potom radi uviđaj. Zatim se poziva gradski mrtvozornik, koji mora još jednom da pregleda pokojnika i tek onda pozove pogrebno preduzeće, koje odnosi telo – objasnila je portparolka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Mirjana Bursać.

Kao i urgentne ekipe, tako i ekipe mrtvozornika pripadaju Zavodi za hitnu medicinsku pomoć. Na pitanje da li je postojala mogućnost da mrtvozornik izađe ranije i konstatuje smrt, kako telo nesrećnog čoveka ne bi toliko dugo ležalo na ulici, dr Bursać kaže da to nije moguće, jer procedura u ovakvim slučajevima traje dugo.

- Sve se desilo na javnom mestu, pa su mnogi to videli, ali procedura traje dugo. Mrtvozornici ne izlaze dok ne prođe najmanje dva sata, a oni su došli nešto posle 11.30 časova. Pri tome, dešava se da čovek koji premine na ulicu nema kod sebe lična dokumenta, pa policija mora i da utvrdi identitet – rekla je dr Bursać.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Shin Sekai

  pre 1726 dana i 4 sata

  Nemoguce? Procedura traje dugo? Kako se onda ovo nije desilo ranije? Kakva smejurija.

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Zmajurac

  pre 1726 dana i 1 sat

  SRAMOTA!!!

  Oceni komentar:
  1
  2