Tema novog protesta SZS u petak biće stanje u medijima

Tema novog protesta SZS u petak biće stanje u medijima

Protesti protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu nastavljaju se u petak 20. decembra na Pozorišnom trgu sa početkom u 18 časova.

Budući da režim u svojim pripremama za izbore pojačava kontrolu nad medijima i, istovremeno, nameće nove obaveze građanima putem povećanja televizijske pretplate, na skupu će upravo o stanju u medijima i javnim medijskim servisima govoriti sportski novinar Saša Mikić i nekadašnja predsednica Programskog saveta Radio-televizije Vojvodine kulturološkinja Aleksandra Bosnić Đurić – navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju

Na ovonedeljnom protestu počeće i prikupljanje predloga za nove krivična prijave protiv članova i pristalica vladajućeg režima koje tužilaštvu treba da dostavi gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Budući da je Vučević već podneo prijavu protiv svog partijskog šefa Aleksandra Vučića i njegovog mlađeg brata, pozivaju se građani Novog Sada da mu sada pomognu u pisanju novih prijava protiv ljudi i organizovanih kriminalnih grupa iz vlasti za koje se pouzdano zna da su takođe "zagazili" u korupciju i kriminal – najavljuje Savez za Srbiju novu akciju.

Sa protesta će i ovog puta biti upućen poziv opozicionoj, demokratskoj i građanskoj javnosti u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore.

Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri pripremaju za proleće naredne godine – zaključuje SZS u svom saopštenju.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan