Temerinac osuđen zbog ubistva oca

Temerinac osuđen zbog ubistva oca

Branko Jelić (29), prvobitno okrivljen za teško ubistvo s dva uboda nožem svog oca Mirka u porodičnoj kući u Temerinu 2021. godine, osuđen je juče u novosadskom Višem sudu po prekvalifikovanom delu "običnog" ubistva na deset godina zatvora. Zaprećana kazna za ovakvu, blažu kvalifikaciju je pet do 15 godina.

Njemu je produžen pritvor, a određena mu je i mera obaveznog lečenja od alkoholizma. Okrivljeni je oslobođen plaćanja troškova postupka zbog slabog imovinskog stanja. Izricanje presude i njeno obrazlaganje okrivljeni je primio mirno, bez pokazivanja emocija i grimasa, gledajući sve vreme bez pokreta pravo prema Velikom veću.

Obrazlažući odluku suda, predsedavajuća veća sudija Sanja Perić navela je da u olakšavajuće okolnosti uvažene činjenice da on nije osuđivan, da je pokazao kajanje, njegovo pogoršano zdravstveno stanje nakon događaja u kojem je i sam zadobio lake telesne povrede.

U otežavajuće okolnosti je uzeta situacija u kojoj je on već pretio ocu, zbog čega je obaveštena policija. U jednom momentu, okrivljeni je, navodno, ranije izjavio: "Mislio sam da se ubijem, ali biće bolje da ubijem tebe pa sebe."

Inače, prilikom ispitivanja majke okrivljenog na jednom od prethodnih ročišta, ona je opisala događaj, često kroz suze, kojem je prisustvovala u noći između 24. i 25. jula pretprošle godine u Ulici Petra Drapšina. Kazala je da je njen muž uobičajeno dolazio s posla pod uticajem alkohola. Pijuckanja žestokog pića i piva s okrivljenim sinom, svađe pri tome i gurkanja su bila česta, pa je time obrazložila što nije pozvala policiju pre kobnog događaja.

Ceo tekst pročitajte na sajtu Dnevnika.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Roza

  pre 508 dana i 4 sata

  Samo vi njih yako blago kaznjavajte, jos vise ce ubijati roditelje da tako blagom kaznom. Sta znaci "obicno ubistvo" kako ste vi prekvalifikovali. Pa tako cete ubuduce i do ijati sve vise ubistava. Majka da je reagovala na vreme i kako treba mozda do tog nebi ni doslo. Ona brani sina.Uzas, umesto da je pozivala policiju cesce kad su dokazili.pijani i kiskali se i policija bi reagovala. Uzas

  Oceni komentar:
  3
  4
 • Milan

  pre 508 dana i 3 sata

  Svako ko poznaje dotičnog mladića zna da je bio sklon ovome,izaći će za par godina šta ako pokuša ponovo da ovo uradi ili da napadne nekog i taj neko usmrti njega ko ce biti kriv? Čovek što se branio od ludaka ili država?

  Oceni komentar:
  2
  3