Tenderi za izgradnju zgrada Hitne pomoći i Muzičko-Baletske škole i dalje na čekanju

Tenderi za izgradnju zgrada Hitne pomoći i Muzičko-Baletske škole i dalje na čekanju

Novi Sad nikako da počne se realizacijom dve velike investicije, zgrade Hitne pomoći i Muzičko-Baletske škole jer Republička komisija za zaštitu prava ponuđača već više od mesec dana nije odgovorila na prigovore.

Kako je portalu 021.rs potvrđeno u Gradskoj upravi, postupci za završetak tendera stoje jer nikakva odluka iz Beograda ne dolazi čime se samo odužuje realizacija ove dve važne investicije. U lokalnoj upravi navode da nemaju nikakvih informacija kada bi mogla da se očekuje odluka Komisije, jer nema striktnog vremenskog roka u kome treba da se odluči o prigovoru.

Podsetimo da je Zavod za izgradnju grada postupak javne nabavke za izbor izvođača radova na gradnji zgrade Hitne pomoći na Telepu u Ulici Ilariona Ruvarca doveo do dela kada se bira najbolja ponuda, ali da su morali da stanu jer je podnet prigovor. Vrednost ove investicije je 500 miliona dinara i veći deo sredstava je već obezbeđen u budžetu, a njenom realizacijom će Zavod za hitnu medicinsku pomoć konačno dobiti svoju prostor.

Što se tiče gradnje zgrade Muzičke i Baletske škole na Limanu IV, tu je već izabran i izvođač. Kao najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda beogradskog preduzeća "M enterijer gradnja" sa podizvođačima "INTEC" Novi Sad i "Hidrozavod" Novi Sad vredna 274 miliona dinara bez PDV-a. Inače, procenjena vrednost izgradnje objekta škole sa koncertnom dvoranom kapaciteta 400 mesta je oko 1,7 milijardi dinara i predviđeno je da njenu izgradnju u nekoliko faza finansiraju Novi Sad sa oko 900 miliona dinara i Ministarstvo nauke sa oko 800 miliona dinara. Veći deo sredstava je već obezbeđen u budžetu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo Elektrodistribucija Novi Sad novosadska policija betanija gradsko groblje opens 2019 Isključenje struje isključenje vode servisne informacije isključenja struje bebe novosađani jkp novorođenčad jkp lisje bez vode raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina sahrane Novo naselje policija horoskop raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište sahrane novi sad opens distrikt bez struje izmena režima saobraćaja servisne informacije novi sad