Teodora Milić otputovala u Nemačku

Teodora Milić otputovala u Nemačku

Mlada Novosađanka, 16-godšnja Teodora Milić koja boluje od leukemije i hitno joj je potrebno lečenje u Nemačkoj, otputovala je juče u bolnicu koja se nalazi blizu Hamburga, a u kojoj bi potom trebalo da počne da prima terapije, saznajemo od njene razrede starešine Dragane Jakovljević.

Već nekliko meseci po celom gradu Teodorini školski drugovi i nastavnici, kao i drugi humani sugrađani, organizuju akcije kako bi skupili potreban novac za njeno lečenje. Dragana Jakovljević kaže da je do sada skupljeno manje od pola potrebne cifre - oko 50.000 evra, te je potrebno prikupiti još 90.000 evra. 

- Koliko će terapije trajati zavisi od rezultata analiza koje tamošnji lekari budu radili, a okvirno, to bi trebalo da bude šezdesetak dana - kaže Dragana Jakovljević. - U razgovoru sa njenom majkom saznala sam da se radi o terapiji citostaticima, kojima će se razbijati ćelije raka, kao i ubacivanje koštane srži. 

Kako kaže razredna šesnaestogodišnje Teodore, kojoj pokušava da pomogne bezmalo ceo grad, rodtelji te devojčice izuzetno su zahvalni svakome ponaosob za dosadašnje priloge.

- Teodora je jedinica i sa ovom situacijom se nose kako umeju, ali su neizmerno zahvalni, jer svaki dinar supili su građani sami, bez ijedne veće donacije, koja bi, opet, bila izuzetno značajna svima nama - kaže Dragana Jakovljević.

"Humani ponedeljak” Gradskog zelenila, prvi ove sezone na Štrandu, bio je posvećen Teodori. Posetioci su tako, umesto kupovine karata, na ulasku na najpoznatiju gradsku plažu mogli da prilože donaciju za Teodorino lečenje u kutije koje su tu bile postavljene. Njeni školski drugari, đaci Tehničke škole "Mileva Marić Ajnštajn” spremili su bogat program na centralnom platou, kao i na još nekoliko lokacija na Štrandu.

Prema rečima razredne, Teodorini školski drugari i nastavnici iz Tehničke škole, koji su bili najaktivniji do sada u naporima da se prikupi novac potreban za njeno lečenje, ne posustaju i i dalje organizuju stalne akcije u školi.

- Trudimo se koliko možemo i svi smo kao jedna velika porodica. Pored toga, čujemo se sa Teodorom, a i pozdravili smo se svi zajedno pred put - kaže razredna Jakovljević.

Kako je napomenula, prodajna izložba slika, od čega će novac ići za lečenje naše mlade sugrađanke, traje još danas u objektu Tehničke škole u Ulici braće Ribnikar. Nakon toga, prva od narednih akcija u kojima će se prikupljati novčani prilozi za Teodorino lečenje je, kaže Dragaana Jakovljević, revija dečjih frizura koju će organizovati frizerski salon “Dve mašnice”, a koja će se održati u subotu, 18. juna, na Štrandu.

Novac za lečenje Teodore Milić svi koji žele mogu uplatiti na dinarski račun 275 - 0016116606376 - 82, poziv na broj 1807999805005, kao i na devizni račun IBAN RS 35275001611660638749, na ime Teodora Milić, Seljačkih buna 37, Novi Sad.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan