Teodorin tata je novinar i pisanjem godinama pomaže tuđoj deci, sada je pomoć potrebna njemu

Teodorin tata je novinar i pisanjem godinama pomaže tuđoj deci, sada je pomoć potrebna njemu

Skoro svakog dana jedan novinar u Srbiji napiše tekst o teško bolesnom detetu, o gladnoj deci, porodicama na ivici opstanka. Ovi su tekstovi bili pred čitaocima ne zbog tiraža i plate novinara, nego da bi neko dete preživelo i imalo da jede. I mnogo puta novinari su uspeli, znam neke koji su svojim nepismenim sagovornicima otvarali račun u banci, nosili im dobijenu pomoć na kućnu adresu, mesecima.

A onda se novinaru razboli dete i on ne ume da napiše tekst i ne ume da traži pomoć kao što je činio za decu ljudi koje uopšte nije poznavao. Kolege se trude, ali ruke trnu jer je to naše dete. On se zove Bogdan Vranješević, radi u Kragujevcu, 24 godine je novinar. Toliko je isterivao pravdu za nepoznate i pisao tekstove kojima se borio da pomogne tuđoj deci.

Sada ja pišem tekst da bi neko pomogao Bodinoj devetogodišnjoj Teodori.

Ona je obolela od mijeloidne leukemije i mora na transplantaciju kostne srži u Frankfurt. Operacija košta čitavo bogatstvo, 350.000 evra. Da stvar bude gora, novac se mora prikupiti za samo desetak dana! Nakon nekoliko ciklusa hemioterapije, brojne komplikacije sprečile su željene rezultate u Teodorinoj borbi koja traje od proleća 2016. godine i sada joj je hitno potrebna pomoć svih humanih ljudi, kako bi prikupila novac za zahvat u Nemačkoj.

– Moja supruga Nataša i ja radimo u medijima i ovaj iznos ne bismo mogli da zaradimo u tri života! Dakle, toliki novac, jednostavno, nemamo, ni blizu. Ali, nemamo ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore, jer se i ona proteklih godinu dana bori kao najveći ratnik. Ljubav prema našem detetu, koju bezgranično imamo kao i svi ostali roditelji prema svojoj deci, daje nam snagu da guramo, da se nadamo i verujemo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi, institucija, ustanova, kompanija uspeti da sakupimo potrebnih 350.000 evra – kaže Boda Vranješević.

Zbog toga molimo za pomoć bar one uz koje smo mi bili kada im je bilo teško – sindikate, radnike fabrika, crkvu, humanitarne organizacije, PR firme, državne i gradske institucije, ustanove, kompanije… Molimo za pomoć i naše iz inostranstva, kolege iz cele Srbije.

Unapred vam hvala za uplate, koje možete izvršiti na dva računa u Erste banci, oba na ime Bogdan Vranješević.

DINARSKI:
340 – 32003872 – 78

DEVIZNI:
CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:
(NAVESTI OZNAKU VALUTE)
SWIFT CODE: GIBAATWG
ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:
SWIFT CODE: GIBARS22
ERSTE BANK A.D. NOVI SAD

BENEFICIARY:
IBAN RS35340000003200387278
NAME VRANJEŠEVIĆ BOGDAN
ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA

International Payments Department
Erste Bank a.d., Novi Sad

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad sahrane novi sad RHMZ isključenje vode policija bebe dnevni horoskop raspored sahrana i ispraćaja bez vode servisne informacije novi sad MUP Republički hidrometeorološki zavod astrologija bez struje mup novi sad jkp lisje raspored sahrana novi sad Dom zdravlja novosadsko porodilište betanija jkp novosadska toplana horoskopski znaci isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani JKP Vodovod i kanalizacija horoskop vremenska prognoza novi sad Dom zdravlja Novi Sad Isključenje struje