Terasa splava na Ribarcu potopljena u petak za vreme maturske žurke

Terasa splava na Ribarcu potopljena u petak za vreme maturske žurke

Nekoliko stotina maturanata iz više srednjih škola u Novom Sadu u petak je evakuisano sa splava čija je terasa u jednom momentu počela da tone...

Kako javlja Luftika.rs, dnevnu žurku za maturante organizovao je splav Džoli Rodžer na Ribarcu, a terasa plovila je u jednom trenutku, od siline tereta, počela da tone. Učenicima je voda odjednom došla do gležnjeva i potapanje je bilo neizbežno. Na splavu je bilo više stotina tinejdžera, mnogo više nego što može da nosi. Terasa splava je ubrzo potopljena.

- Dramatičnim događajima danas u Novom Sadu dodajmo i to da novosadski maturani umalo nisu završili u Dunavu kada je splav na kojem je organizovana maturantska žurka počeo da tone. ‘Preduzimljivi’ domaćini nisu vodili računa o nosivosti splava, pa je splav najpre počeo da se ljulja a onda i da tone u vodu. Deca su se izvukla samo sa mokrim nogama, ali ne smem ni da razmišljam šta je sve još moglo da se dogodi – objavio je otac jednog maturanata u petak na svom Fejsbuk profilu.

- Očigledno je da se mora pooštriti kontrola takvih objekata i preduprediti da se ovako nešto ponovi. Jer sad je sve dobro prošlo (deci je čak bilo i zabavno), ali ako se ponovi, pitanje je da li će imati srećan kraj. Onda može biti kasno – pojašnjava ovaj roditelj u razgovoru za Luftiku.rs. 

Na ulazu na splav Džoli Rodžer stoji napis: "Lokal u pripremi". Vlasnik lokala nije bio raspoložen za razgovor sa novinarima Luftike.

Upitan da li plovilo ima neophodne bezbednosne dokumente, samo je rekao: "Pitajte Kapetaniju".

Oceni vest:
4
8

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Misko

  pre 515 dana i 20 sati

  Tekst nije tacan ...

  Oceni komentar:
  5
  0