Testiranje učenika na psihoaktivne supstance se nastavlja: Podeljeno 18.000 testova

Testiranje učenika na psihoaktivne supstance se nastavlja: Podeljeno 18.000 testova

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada ocenilo je na sednici da se akcija podela testova na psihoaktivne supstance uspešno odvija i da je naišla na razumevanje velikog broja roditelja.

 

Kako je predsednik Koordinacionog tela i član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić poručio, ovom kampanjom je spašeno mnogo mladih života.

- Prošle godine iz gradske kase je obezbeđeno 10 miliona dinara kojim je kupljeno 20.000 testova. Do sada je roditeljima podeljeno 18.000 i verujem da će primer našeg grada slediti i ostali gradovi u Srbiji – kazao je Jelić.

On je istakao da je ponosan što je Novi Sad prvi počeo da primenjuje ovakav način borbe protiv jednog od najvećih izazova u našem društvu.

- Očekujem da ćemo na ovaj način mnoge mlade odvratiti od ideje da uopšte probaju narkotike i tako sačuvamo njihovo zdravlje i živote. Apelujem i na one roditelje, koji testove nisu preuzeli tokom prošle školske godine, da to učine sada jer su dosadašnja iskustva pozitivna – precizirao je član Gradskog veća Vladimir Jelić.

Na sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada rukovodilac Grupe za suzbijanje maloletničke delikvencije u Odeljenju kriminalističke policije Policijske uprave Novi Sad i članica Koordinacionog tela Daliborka Vojvodić Tomović, upoznala je članove sa rezultatima Policijske uprave u školskoj 2017/18. godini, podvlačeći da je zabeležno 13 odsto manje nasilja 3. nivoa (nasilje o kojem se obaveštava policija) u odnosu na prethodnu školsku godinu. Ona je dodala da je zabeleženo i 36 odsto manje krivičnih dela u školskoj 2017/18. godini u odnosu na godinu dana ranije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop isključenja struje JKP Vodovod i kanalizacija sahrane novi sad raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje sremska kamenica Spens isključenje vode astrologija magla novosadsko porodilište servisne informacije novi sad vlada srbije zodijak matičar novi sad zdravlje novorođenčad saveti bebe betanija zagađenje vazduha bez vode dnevni horoskop isključenja zbor građana raspored sahrana novi sad