Testiranje učenika na psihoaktivne supstance se nastavlja: Podeljeno 18.000 testova

Testiranje učenika na psihoaktivne supstance se nastavlja: Podeljeno 18.000 testova

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada ocenilo je na sednici da se akcija podela testova na psihoaktivne supstance uspešno odvija i da je naišla na razumevanje velikog broja roditelja.

 

Kako je predsednik Koordinacionog tela i član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić poručio, ovom kampanjom je spašeno mnogo mladih života.

- Prošle godine iz gradske kase je obezbeđeno 10 miliona dinara kojim je kupljeno 20.000 testova. Do sada je roditeljima podeljeno 18.000 i verujem da će primer našeg grada slediti i ostali gradovi u Srbiji – kazao je Jelić.

On je istakao da je ponosan što je Novi Sad prvi počeo da primenjuje ovakav način borbe protiv jednog od najvećih izazova u našem društvu.

- Očekujem da ćemo na ovaj način mnoge mlade odvratiti od ideje da uopšte probaju narkotike i tako sačuvamo njihovo zdravlje i živote. Apelujem i na one roditelje, koji testove nisu preuzeli tokom prošle školske godine, da to učine sada jer su dosadašnja iskustva pozitivna – precizirao je član Gradskog veća Vladimir Jelić.

Na sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Novog Sada rukovodilac Grupe za suzbijanje maloletničke delikvencije u Odeljenju kriminalističke policije Policijske uprave Novi Sad i članica Koordinacionog tela Daliborka Vojvodić Tomović, upoznala je članove sa rezultatima Policijske uprave u školskoj 2017/18. godini, podvlačeći da je zabeležno 13 odsto manje nasilja 3. nivoa (nasilje o kojem se obaveštava policija) u odnosu na prethodnu školsku godinu. Ona je dodala da je zabeleženo i 36 odsto manje krivičnih dela u školskoj 2017/18. godini u odnosu na godinu dana ranije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan