"THE EMPTY SHOP": Novosađani donirali skoro dve tone garderobe u humanitarne svrhe

"THE EMPTY SHOP": Novosađani donirali skoro dve tone garderobe u humanitarne svrhe

Velika akcija prikupljanja garderobe u humanitarne svrhe koja se odvija u prostoru šoping centra "Promenada Novi Sad" u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine privukla veliki broj građana.

Nedavno otvoren prostor u šoping centru "Promenada", pod imenom "The Empty Shop", već preko dve nedelje služi kao jedinstveno mesto u Novom Sadu na kome građani mogu donirati garderobu koja im više nije potrebna. Tokom prve dve nedelje rada shopa, Novosađani su donirali skoro dve tone garderobe koja je predata Crvenom Krstu Vojvodine.


Otvaranjem "Empty Shopa" na jednoj od najprometnijih lokacija unutar šoping centra smo želeli da, na nesvakidašnji način, promovišemo kulturu davanja ljudima u stanju potrebe. Verujemo da mnogi naši sugrađani žele da doniraju svoju korišćenu garderobu, tako da je naš zadatak bio da privučemo njihovu pažnju i omogućimo im najlakši mogući način da to urade. Sudeći po jako pozitivnim reakcijama građana Novog Sada, ali i ogromnoj količini garderobe koju smo prikupili do sada, mislim da smo u tome i uspeli – izjavila je Darja Kustudija, marketing menadžer šoping centra "Promenada" Novi Sad.

Deo prikupljene garderobe (300 kilograma) je već prosleđen organizaciji Crvenog krsta u Irigu. Ostatak prikupljenih stvari biće podeljeno stanovništvu u najsiromašnijim vojvođanskim opštinama, kao što su Čoka, Novi Bečej, Žitište, Titel, Bela Crkva i Opovo.


Akcenat humanitarne akcije u "Promenadi" je na polovnoj odeći, a mi bismo dodali da je ovo period kada je takođe potrebna i hrana, higijena, školski pribor, bebi oprema, bebi pelene itd. Pored pomenute akcije u "Promenadi", želimo da obavestimo javnost da u nastupajućem periodu idemo u susret Međunarodnim danima, 16. oktobru – Svetskom danu hrane i 17. oktobru – Međunarodnom danu borbe protiv gladi, koji će u organizacijama Crvenog krsta, biti obeleženi brojnim aktivnostima – izjavio je Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog krsta Vojvodine. 

"The Empty Shop" je otvoren svakog dana od 12 do 15  i od 17 do 20 časova za sve građane Novog Sada koji žele da doniraju čistu i urednu garderobu, sve do 5. oktobra 2019. godine, navodi se u saopštenju iz TC "Promenada".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan