TIODOROVIĆ: Ako se vakciniše 80 odsto ljudi, maske skidamo na proleće

TIODOROVIĆ: Ako se vakciniše 80 odsto ljudi, maske skidamo na proleće

Epidemiolog i član Kriznog štaba poručio je danas, da je u epidemiji jedino rešenje vakcina, te da ukoliko želimo da povratimo svoj život, moramo da budemo odgovorni i da kažemo "ne" antivakserima, ali i politikantstvu koje je uzelo maha.

Branislav Tiodorović je ocenio da ukoliko se vakciniše 80 odsto ljudi, maske ćemo skinuti na proleće. Trenutno je vakcinisano 54 odsto građana. Prema njegovim rečima, trenutna epidemiološka situacija je vanredna, prenose "Novosti".

Dalja procena bi mogla da ide u dva pravca. Da do kraja godine vakcinišemo što veći broj ljudi i da oštro kažnjavamo za nepoštovanje mera. A drugi scenario bi bio produženi prirodni proces, kada se svi zaražavaju, obolevaju i to nije nimalo dobro. Postoji problem sa nepoštovanjem mera, a desila se i "strahovita politizacija" pandemije koja se koristi za političke obračune. Nema nacionalnog konsenzusa, niti odgovornosti građana. Antivakserima je dat veliki prostor, neki mediji su im dopustili da iznose svoje stavove bez ikakve naučne osnove – rekao je Tiodorović.

On je naglasio da je uvek javno kritikovao svako okupljanje, proslave, demonstracije, utakmice, putovanja, zimovanja, splavove, žurke… i da nije u redu da se propagira neistina i da se govori kako su vakcine štetne. Tiodorović je upozorio da se ne zavaravamo da će virus nestati tek tako ili da ćemo steći kolektivni imunitet tako što ćemo se svi zaraziti.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan