TIODOROVIĆ: Deca moraju da pođu u školu, to je preka potreba

TIODOROVIĆ: Deca moraju da pođu u školu, to je preka potreba

Iz vanredne prešlo se u nepovoljnu epidemiološku situaciju, ali to ne važi za celu zemlju. To je jutros izjavio epidemiolog i član Kriznog štaba i dodao da ima dece koja su u ozbiljnom stanju.

Branislav Tiodorović je naglasio da se situacija ne poboljšava dinamikom koju su očekivali. Prema njegovim rečima, značajno je smanjenje pozitivnih dijagnostikovanja novih slučajeva, malo smanjenje broja prvih pregleda i da postoji smanjenje broja primljenih u bolnice, ali još uvek je visok broj onih koji fatalno završe.

Najvažnije je kontrolisati radno aktivno stanovništvo, a oni koji fatalno završe su stariji hronični bolesnici. Imamo i dece koja su u ozbiljnoj situaciji. Deca moraju da pođu u školu jer je to stvarno preka potreba. S tim su saglasni i pedagozi, i psiholozi, pa i sami učenici. Oni će ići po sistemu koji smo primenjivali ranije. Rade se ozbiljna ispitivanja vakcinacije kod dece. Mlađi od 18 odnosno 16 godina ne mogu da se vakcinišu, a vrlo je važno zaštititi ih. Prisutna su velika ispitivanja, pa "Fajzer" to radi sa decom od 7 do 15 godina, možda će do kraja godine da se ispostavi da deca mogu da prime tu vakcinu – naveo je Tiodorović, a prenosi RTS.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan