Tiodorović: Krizni štab je za radikalno pooštravanje mera

Tiodorović: Krizni štab je za radikalno pooštravanje mera

Sednica Kriznog štaba u punom sastavu, na kojoj je analizirana situacija sa korona virusom, završena je danas nakon nešto više od sat vremena, a medicinski deo Štaba je nastavio sa zasedanjem, da bi preciznije definisali predlog novih mera i predali ih Vladi.

Vlada Srbije će saopštiti konkretne mere posle konsultacija sa pravnim ekspertima.

Imali smo dugu i konstruktivnu raspravu na sednici Kriznog štaba, životi i zdravlje ljudi su najvažniji i zato moramo da učinimo sve što možemo da ih sačuvamo. Mi smo za radikalno pooštravanje mera, ali to mora biti usklađeno sa pravnim propisima i Ustavom naše zemlje, a pre svega se tiče ulaska naših državljana u Srbiji uz negativan PRC test. Vlada Srbije će saopštiti konkretne mere posle konsultacija sa pravnim ekspertima – kazao je prof. Branislav Tiodorović.

On je dodao da je "medicinski deo kriznog štaba za skraćivanje radnog vremena svih objekata", ali da to ne znači da žele uvođenje policijskog časa.

Prof. Tiodorović nije želeo da govori o drugim merama dok se ne konsultuju svi pravni stručnjaci.

Krizni štab se hitno sastao, između ostalog, i zato što se očekuje veliki priliv naših državljana iz inostranstva povodom novogodišnjih i božićnih praznika. Pred Vaskrs u aprili 400.000 naših državljana došlo je u Srbiju iz inostranstva.

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Luna

  pre 52 dana i 18 sati

  Lazete nisu dosli nego su oterani zbog posla a Srbija im nije dala da se vrate svojoj kuci, ovo ce biti zapisano u udzbenicima jednog dana

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Lili

  pre 52 dana i 14 sati

  Ma pustite prave strucnjake da nam objasne kako dalje, Nije Vas sramota da manipulisete ovim narodom. Treba ukinuti krizni stab pod hitno ovima ne verujem.

  Oceni komentar:
  0
  3