TIODOROVIĆ: Moraćemo da razmišljamo o vanrednom stanju i policijskom času

TIODOROVIĆ: Moraćemo da razmišljamo o vanrednom stanju i policijskom času

Epidemiolog i član Kriznog štaba rekao je danas da nije došlo do poboljšanja situacije i ako se nešto ne promeni, moraće da se razmišlja o uvođenju rigoroznijih mera.

Branislav Tiodorović izjavio je za RTS da su postojeće mere sasvim dobre ako bi ih se svi pridržavali i ako bi bile adekvatno kontrolisane. Prema njegovim rečima, struka je očekivala da će doći do smirivanja situacije i da ćemo imati bolji trend.

To se nije desilo. Možda postoji stagnacija, ali nije optimistička procena. Moraćemo da donesemo mere koje će možda biti efikasnije kako bismo ostvarili cilj i ušli u praznike bolji. Ako se ovako nastavi, Krizni stab će morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa. To sve zavisi da li ćemo pokazati odgovornost. Svi izveštaji, pogotovo u lokalnim samoupravama, govore da se dobro kontrolišu mere, a ipak se došlo u situaciju da dosta ljudi zahteva hospitalizaciju. Svakako moraju biti uvedene mere za državljane Srbije koji iz inostranstva dolaze u zemlju, i to poput onih koje su na snazi u tim državama. Negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, a oni koji ga nemaju, moraće u karantin 10 dana. To je najsigurnije da primenimo što se već primenjuje u Evropi. Biće zelenih lista, na kojima će biti nekih zemalja kao što je Finska, Estonija… − naveo je Tiodorović.

Sednica kriznog štaba zakazana je za ponedeljak u 15.30 sati.

Oceni vest:
2
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • NekoIzMase

  pre 783 dana i 3 sata

  DOBRO RAZMISLITE OVAJ PUT. Vaše mere nisu spasle nikog, a tek ćemo da vidimo koliku ste štetu napravili. Imajte na umu da nas ima oko šest miliona, a vas ni šezdeset. I da je ovo Srbija 2020., a ne Nemačka 1920.

  Oceni komentar:
  0
  2