TIODOROVIĆ: U novembru neminovan skok broja zaraženih korona virusom

TIODOROVIĆ: U novembru neminovan skok broja zaraženih korona virusom

Krizni štab odustao od popuštanja mera kad su manifestacije u pitanju.

– Trenutno imamo dobru epidemiološku situaciju i očekujemo da tako bude i u oktobru. Međutim, u novembru, kada dođu hladniji dani, neminovan je skok broja zaraženih od korone. Od našeg opreza zavisi koliko će to biti i zato smo odlučili da i dalje ne dozvoljavamo velika okupljanja i da samo postepeno ublažimo mere – izjavio je za "Blic" epidemiolog i član kriznog štaba za suzbijanje infekcije Kovid-19 prof. dr Branislav Tiodorović.

Da podsetimo, Krizni štab doneo je odluku kojom se ugostiteljskim objektima produžava rad do 23 časa, umesto do 21 kako je važilo dosadašnje pravilo. Razlog je jesenje vreme i potreba da se omogući ugostiteljima produženi rad koji se razlikovao od rada bašta.

Iako je epidemiološka situaciji u Srbiji povoljna, razmatralo se i popuštanje mera kada su manifestacije u pitanju, međutim od toga se ipak odustalo.

Tiodorović je dodao za "Blic" da je procenjeno da jedino ova mera može biti relaksiranija, ali uz napomenu da svaki ugostitelj mora striktno voditi računa da gosti poštuju propisane mere.

– S obzirom na to da počinju hladni dani, ljudi će biti sigurno više u ugostiteljskim objektima unutra, a ne spolja, odlučeno je da se produži radno vreme do 23, a ne do 21 kako je bilo propisano za zatvoreni prostor. Važno je istaći da sve što radimo moramo da radimo vrlo oprezno, da ne napravimo neku grešku kao što se dogodilo onima koji su bili u nekom periodu veoma dobri, kao Česi, Nemci, Island – naglasio je Tiodorović za beogradski dnevni list.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Marko

  pre 59 dana i 3 sata

  Na osnovu cega dr tiodorovic tvrdi da je neminovan skok broja zarazenih od ovog virusa ako je mesecima situacija sa virusom dobra sta glumite i panicite opet svi

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Kad obećavaju...

  pre 58 dana i 15 sati

  Opet "struka" obećava bolest i smrt, podižući strah na nivo zadat od strane belosvetskih moćnika. Ne valja vam posao, "struko".

  Oceni komentar:
  0
  0