Tišinom protiv stanja u zdravstvenom sistemu

Tišinom protiv stanja u zdravstvenom sistemu

Protestnom šetnjom kroz centar Novog Sada pedesetak građana iskazalo je nezadovoljstvo stanjem u zdravstvenom sistemu Srbije.

Učesnici su u tišini nosili štampane poruke na kojima je pisalo "Neću da umrem čekajući na pregled", "Neću strah od bolesti", "Investirajte u zdravstvo".

 

Nakon što su izazvali veliko interesovanje prolaznika u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici, skupu se na ulazu u Dunavski park obratio organizator protesta Vladimir Jovanović. On je naglasio da su na ovaj način učesnici šetnje poslali poruku onima koji se boje da kažu da su se i sami susreli sa problemima u zdravstvu.

-Nije uredu da se deca leče SMS porukama, da se mesecima čeka na pregled i da se lekovi nabavljaju iz inostranstva - rekao je Jovanović. - Vlast je počela ozbiljno da shvata naše ćutanje, javljaju se ljudi is mnogih gradova u Srbiji i raspituju za ovakav vid protesta, a stižu i poruke podrške iz Kanade, SAD i Zapadne Evrope.

 

Ovakav vid ispoljavanja građanskog nezadovoljstva zbog trenutne društveno-političke situacije u zemlji počeo je pre 10 nedelja. Nezadovoljni žitelji našeg grada od tada se okupljaju svakog vikenda na Trgu slobode, a organizuju se preko facebook grupe Dva minuta tišine. 

Naredno okupljanje zakazano je za sledeći vikend, a protestovaće protiv nasilja u društvu.

Tekst: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan