Tišinom protiv stanja u zdravstvenom sistemu

Tišinom protiv stanja u zdravstvenom sistemu

Protestnom šetnjom kroz centar Novog Sada pedesetak građana iskazalo je nezadovoljstvo stanjem u zdravstvenom sistemu Srbije.

Učesnici su u tišini nosili štampane poruke na kojima je pisalo "Neću da umrem čekajući na pregled", "Neću strah od bolesti", "Investirajte u zdravstvo".

 

Nakon što su izazvali veliko interesovanje prolaznika u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici, skupu se na ulazu u Dunavski park obratio organizator protesta Vladimir Jovanović. On je naglasio da su na ovaj način učesnici šetnje poslali poruku onima koji se boje da kažu da su se i sami susreli sa problemima u zdravstvu.

-Nije uredu da se deca leče SMS porukama, da se mesecima čeka na pregled i da se lekovi nabavljaju iz inostranstva - rekao je Jovanović. - Vlast je počela ozbiljno da shvata naše ćutanje, javljaju se ljudi is mnogih gradova u Srbiji i raspituju za ovakav vid protesta, a stižu i poruke podrške iz Kanade, SAD i Zapadne Evrope.

 

Ovakav vid ispoljavanja građanskog nezadovoljstva zbog trenutne društveno-političke situacije u zemlji počeo je pre 10 nedelja. Nezadovoljni žitelji našeg grada od tada se okupljaju svakog vikenda na Trgu slobode, a organizuju se preko facebook grupe Dva minuta tišine. 

Naredno okupljanje zakazano je za sledeći vikend, a protestovaće protiv nasilja u društvu.

Tekst: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina servisne informacije Isključenje struje horoskop raspored sahrana novi sad Futog novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad Vreme u Novom Sadu novorođenčad Republički hidrometeorološki zavod bebe sremski karlovci isključenje vode sahrane novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević RHMZ novosađani JKP Vodovod i kanalizacija klinika za ginekologiju i akušerstvo crna hronika isključenja struje betanija servisne informacije novi sad jkp lisje dnevni horoskop raspored sahrana i ispraćaja bez vode NURDOR horoskopski znaci