Tokom februara u Vojvodini vreme promenljivo

Tokom februara u Vojvodini vreme promenljivo

Tokom prve dekade februara očekuje se vetrovito i prosečno hladno vreme za ovo doba godine, povremeno sa padavinama. Prva dva dana padaće kiša, a zatim će kiša u jutarnjim satima biti praćena susnežicom ili snegom. Srednja dnevna temperatura vazduha zadržavaće se u granicama višegodišnjeg proseka (od 0º do 5º stepeni).

Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od -3 stepeni do 2, a najviša dnevna od 3 do 8 stepeni. Prvog februara i do 10 stepeni. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar.

Do kraja februara se prognozira toplije vreme za ovo doba godine povremeno sa padavinama. Padaće kiša, koja će oko 16.02. u toku noći i jutra biti praćena susnežicom. Srednja dnevna temperatura vazduha biće iznad višegodišnjeg proseka (od 3 do 9 stepeni).

Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od 0 do 5 stepeni, a najviša dnevna od 5 do 10 stepeni; početkom treće dekade februara i do 14 stepeni. Početkom i krajem druge dekade februara duvaće slaba ili umerena, krajem druge dekade februara u Južnom Banatu povremeno i jaka košava.

Prognozirana količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka za posmatrani period sa vrednostima u intervalu od 40 mm na severu do 60 mm na jugozapadu Vojvodine.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan