Tokom vikenda Novosađani sakupili preko tri hiljade evra za malu Lanu (FOTO)

Tokom vikenda Novosađani sakupili preko tri hiljade evra za malu Lanu (FOTO)

U dve odvojene humanitarne akcije, tokom subote i nedelje, Novosađani su sakupili preko tri hiljade evra za malu Lanu Jovanović. U subotu su Detelinarci organizovali bazar i bioskop na otvorenom, dok je u nedelju na Telepu takođe održan bazar.

U centru stare Detelinare (ispred robne kuće) posetioci su donirali 151.076 dinara. Udruženje građana "Novi Sad" organizovalo je "Bioskop na otvorenom za lepši grad" i postavilo kutije za donaciju bolesnoj devojčici. Mališani i njihovi roditelji su u ograđenom prostoru uz poštovanje epidemioloških mera (merenje temperature i delenje maski pri ulazu) mogli da uživaju u dugometražnom crtanom filmu "Hrabri vitez Trenk".


Pre projekcije održan je i "Lanin bazar", za koji su se postarali Novosađani iz Grupe građana "Za lepšu i bolju Detelinaru". Prisutni su mogli na postavljenim stolovima da kupe kolače, stare igračke, knjige ili da im se napravi frizura na licu mesta. Bio je podignut i vazdušni dvorac za najmlađe, a na pozitivnu atmosferu je uticala i dobra muzika sa razglasa.


U nedelju je na Telepu na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Ulice Jovana Popovića organizovan "Bazar za Laninu životnu bitku", na kome je sakupljeno 240.500 dinara. Na više štandova građani su mogli da biraju među slatkišima iz domaće radinosti, plišanim igračkama, ukrasnim kaktusima, maskama sa motivima i različitim rukotvorinama. Najveća atrakcija bio je Goša, maskota OK Vojvodina. Članovi fan kluba i igrači našeg najproslavljenijeg kluba prodavali su odbojkaške lopte, dresove, sveske, priveske, časopis i navijačke šalove.


Dajana Miković, koja stoji iza akcije na Telepu, izjavila je za portal mojnovisad.com da treći put organizuju prikupljanje pomoći za Lanu.

– Zadovoljni smo odzivom sugrađana. U jednom trenutku nam se činilo da se ceo grad sjatio na bazar. Naravno, mi bismo voleli da je to još više novca, ali bitno je da se nešto dešava i da se novac skuplja – rekla je Dajana. Ova majka četvoro dece sa drugaricama uskoro ide i za Srbobran zbog iste humanitarne akcije.

Lana Jovanović je jednogodišnja devojčica koja koja ima spinalnu mišićnu atrofiju, tip 1, a lek koji može da joj pomogne košta 2,1 miliona dolara.

Oceni vest:
17
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan