TONS: Na interaktivnom izlogu osvanula bezobrazna poruka

TONS: Na interaktivnom izlogu osvanula bezobrazna poruka

Interaktivni izlog Turističke organizacije Novog Sada na uglu ulica Jevreske i Šafarikove, jutros je neprijatno iznenadio građane koji su poranili na posao.

Kako "Blic" prenosi, preko celog ekrana u izlogu, dva muška spolna organa, uz osmeh i natpis "volim k...", mahala su Novosađanima. Ovaj ekran služi tome da građani i turisti sami traže nove aktuelnosti i događaje u gradu ili da pročitaju kakvu zanimljivost iz novosadske istorije.

Ogorčeni Novosađani koji su se javili našoj redakciji ostali su šokirani.

- Ovo treba da služi turistima kako bi lakše upoznali znamenitosti našeg grada, ali umesto toga, dočekuje ih ova vulgarnost, sramota – kaže Milena D. koja nam je poslala fotografije "bezobraznog izloga".

Iz Turističke organizacije i sami su jutros ostali zaprepašteni, kažu da je za crtež kriv neko od prolaznika. Odmah su jutros maknuli vulgaran sadržaj, a sada na ekranu vrte promotivne filmove Novog Sada dok ne poboljšaju sistem zaštite.

- Došlo je do pada napona i ekran se resetovao, te je pala zaštita. To je neko iskoristio i nacrtao u programu "paint" ovu tinejdžersku šalu i nakon toga sačuvao je kao pozadinu ekrana. Zamenio nam je i sve šifre na kompjuteru ali smo sve to odmah ujutro sanirali – kažu iz IT sektora ove organizacije.

"Kreativac" je, kako dodaju, verovatno išao kući iz noćnog provoda u gradu, kada je poželeo da testira svoje kompjuterske sposobnosti. Ipak, iz TONS-a kažu da im je ovaj neprijatan događaj pomogao, jer je interaktivni ekran još u fazi testiranja pa će im dobro doći da shvate na šta još treba da obrate pažnju.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • MILORAD

  pre 2227 dana i 7 sati

  ovo nije od NOVOSADANA - oni vole SVOJ NOVI SAD

  Oceni komentar:
  1
  1