TONS: Turistička ponuda Novog Sada predstavljena na sajmu u Berlinu

TONS: Turistička ponuda Novog Sada predstavljena na sajmu u Berlinu

Internacionalni sajam turizma u Berlinu, sa višedecenijskom tradicijom održavanja, mesto je susreta preko 10.000 izlagača, iz 180 zemalja sveta.

Tokom ovog najvećeg sajma turizma u svetu, pored brojnih sastanaka održavaju se i promocije najnovijih trendova u turizmu, naročito kada je reč o kratkim odmorima (City break), poslovnim putovanjima i kongresima (MICE turizam) i drugim inovacijama u sektoru turizma i promocije.

Turistička organizacija Grada Novog Sada već tradicionalno, svake godine, predstavlja turističku ponudu Grada Novog Sada na ovom sajmu turizma.

Prvog dana sajma predstavnici Turističke Organizacije Grada Novog Sada, sastali su se sa značajnim brojem turoperatora kojima je Novi Sad sve zanimljivija „nova" destinacija. U fokusu je kulturna ponuda, s obzirom na titulu grada kao Evropske prestonice kulture, kao i aktivni turizam i rekreativne aktivnosti na Dunavu i Fruškoj gori.

Turoperatori koji organizuju putovanja kruzerima se interesuju uglavnom za poludnevne obilaske grada, sa tendencijom da se ponuda proširi na više dana koji bi uključili izlete na Frušku goru i posetu manastirima i vinarijama, kao i salašima u neposrednoj blizini grada.

Zanimljiva je činjenica da je drugi dan sajma obeležen većim brojem mlađih posetilaca, kojima su u fokusu aktivnosti u prirodi, kao i „dobar provod" u gradu. Predstavnica Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019, predstavila je Novi Sad kao omladinsku prestonicu Evrope i planirane aktivnosti, događaje i programe u narednom periodu.

Ovom prilikom dogovorena je i poseta fotografa koji će u maju napraviti serijal fotografija o Novom Sadu za popularni nemački magazin i snimateljske ekipe iz Nemačke, koja planira da u junu poseti grad Novi Sad i snimi dokumentarni film u trajanju od 45 minuta o gradu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan