Top 5 mesta u gradu gde mame izvode decu kada je napolju hladno

Top 5 mesta u gradu gde mame izvode decu kada je napolju hladno

Verovatno nema novopečene majke koja se dolaskom prve hladne zime u život njihovih mališana ne zapita „A šta ćemo mi sada?“. Ali, konfuzija nestaje vrlo brzo, čim shvate da je Novi Sad zapravo grad po meri svakog roditelja. Niti je prevelik, niti mali, a opet ima dovoljno zabavnih sadržaja koji oduševljavaju mališane, koji čak ni ne koštaju puno. Ipak, neka mesta su popularnija od drugih, pa evo vidite kako se najbolja mesta za decu u Novom Sadu kotiraju u očima naših sugrađanki.

  1. Igraonice

Bez njih se život modernih roditelja ne može ni zamisliti i logično je da se nalaze na prvom mestu. One im omogućavaju da se nakratko odvoje od svoje dece i pozabave nekim svojim obavezama, pritom znajući da su im deca na bezbednom i toplom. Ali, nisu sve igraonice iste i na vama je da odaberete onu najbolju za vas i vašeg mališana. Neke igraonice imaju posebne delove u kojima roditelji uz kafu mogu da nadgledaju decu dok se igraju, dok igraonice poput Zabavnog parka „Starli“ akcenat stavljaju na kvalitetne sadržaje i inovativne edukativno-zabavne metode koje se u njima primenjuju

  1. Tržni centri

Verovali ili ne, na listi najboljih mesta za majke i decu u gradu Novom Sadu tržni centri kotiraju se pre svih kuturnih dešavanja za najmlađe. Filozofija koja stoji iza svega toga je ipak sasvim jasna. Roditeljima se ovda pruža više nego privlačna varijanta „3 u 1“ u kojoj oni mogu da ostave decu na besplatno čuvanje u otvorenim igraonicama, da šopinguju do besvesti i da se nađu na kafi sa prijateljima. Na kraju, ukoliko odu na više sati i deca im ogladne, u Merkatoru i BIGu mogu i da klopaju do mile volje. „Šta ćeš više?“, rekli bi neki.

  1. Bioskop i pozorište

Istina je da novosadska Arena ima zaista sjajan izbor filmova za decu, a ukoliko redovno pratite naš sajt na Fejsbuku, verovatno znate da ova aktivnost ni ne mora puno da košta. Zato iskoristite sledeći četvrtak i uključite se u nagradnu igru koju organizujemo sa ovim bioskopom da možda obradujete baš svoje mališane. Što se pozorišta tiče, ona su malko zapostavljena, ali ipak vrlo aktivna. „Vesela kornjača“ je čuvena scena za decu čije se predstave danas igraju u Teatru 34. Zatim je tu „Pozorište iz kofera“ specijalizovano za lutkarske predstave, a predstave u „Pozorištu mladih“ su nezaobilazne i na njima su odrasle čitave generacije.

Gd, pobogu, sa detetom po ovakvom vremenu?!

  1. „Uradi sam“ varijanta

Ova varijanta podrazumeva da deca treba nešto da urade sama - da naslikaju, napišu ili otpevaju, i zato su tu kreativne radionice. Njih najčešće vode mladi umetnici i odlično su rešenje za sve probleme nemaštovitih roditelja, jer za tih sat i po koje će vaše dete provesti praveći neko novo remek-delo, možete slobodno da prošetate, sednete na piće, sredite neku obavezu ili prosto odremate. Umetnička scena za mališane u našem gradu zapravo je razvijena, pa radionice i „čitaonice“ nisu tako nepoznata pojava u našim knjižarama i drugim objektima, ali brojni Novosađani ipak najviše vole besplatne kreativne radionice u Galeriji Matice srpske.

  1. Svež vazduh

Neke majke misle da ovo nije ni najmanji problem. One svoju decu jednostavno dobro „zabundaju“, nabace im nepropusne čizme i onda idu trkom napolje da šljapkaju po baricama. Kada barica nema, onda dobro staro igranje u lišču može da prođe. No, topogani i klackalice  ipak ne dolaze u obzir da se guza ne nahladi. Dame sa Fejsbuk grupe „Mame Novosađanke“ mahom tvrde da njihova deca ovu opciju obožavaju, naročito kada padne prvi sneg. 

Ovo je bio naš top izbor najboljih mesta u gradu gde deca mogu da se zabave tokom hladnog vremena. Koji je vaš?

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan