"Toplana" spremno dočekuje novu grejnu sezonu (FOTO)

"Toplana" spremno dočekuje novu grejnu sezonu (FOTO)

Uoči početka grejne sezone, gradonačelnik Novog Sada obišao je Toplotni izvor ''Zapad'', a tom prilikom predstavljeni su najvažniji rezultati rada JKP ''Novosadska toplana'' na modernizaciji tehničkog sistema i rekonstrukciji vrelovodne mreže u tekućoj godini.

Gradonačelnik Miloš Vučević naglasio je da je to preduzeće apsolutno spremno za predstojeću zimu i da će, prema izveštajima koje je dobio, Novosađanima biti obezbeđeno najkvalitetnije grejanje bez povećanja cene – javljeno je u saopštenju iz Gradske kuće.

- Podsećam da smo u prethodnom periodu pojeftinili cenu grejanja za gotovo 10 posto u odnosu na prošlu sezonu. JKP ''Novosadska toplana'' je poslovala pozitivno, uplatila je dobit i u gradski i u republički budžet, a od sledeće godine ni dinara iz gradskog budžeta neće biti izdvojeno za to preduzeće. Odgovornim radom i dobrom poslovnom politikom ove godine JKP ''Novosadska toplana'' je uložila u kapitalne investicije milijardu i 150 miliona dinara, a samo 60 miliona je dobilo od Grada, što je duplo više nego prošle godine. Ova firma je pre nekoliko godina imala oko četiri milijarde dinara gubitka, a danas ima pozitivno poslovanje, sniženu cenu i najviše investira od svih gradskih komunalnih preduzeća. Na predlog ''Novosadske toplane'' izmenjena je gradska odluka pa će od sada Toplana finansirati sve podstanice i priključke, i neće biti opterećeni ni investitori ni građani – istakao je gradonačelnik i pohvalio radnike i rukovodstvo preduzeća za izvanredne rezultate.
Direktor JKP ''Novosadska toplana'' Dobrosav Arsović rekao je da je to preduzeće, pored dva pojeftinjenja cena, prošlu godinu završilo sa 833 miliona dinara dobiti, i da već par godina ne koriste tekuće subvenicije Grada.

- Radimo za dobrobit svih građana, kontrolišemo sve procese da bi grejanje bilo što bolje. Zamolio bih građane za strpljenje u naredna tri dana, dok su tople probe, a od ponedeljka kreće grejna sezona i ko god bude imao problema može da se javi našim službama, pa će svi slučajevi biti rešavani – kazao je Arsović. On je takođe pomenuo da je ugovorena izgradnja novog kotla na Toplani istok od 60 megavata, da će biti rađena kogeneracija na Toplani jug od četiri megavata i automatizacija podstanica, te da je vrednost tih investicija, koje takođe samostalno finansiraju, oko milijardu dinara.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zahvalio je Novosađanima što redovno izmiruju svoje obaveze doprinoseći tako poboljšanju sistema grejanja uz snižavanje cene, a direktor Arsović najavio je da će uskoro sve površine gde su izvođeni radovi Toplane biti dovedene u prethodno stanje.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan