"Torlak" počinje s prvom fazom proizvodnje ruske vakcine "Sputnjik V"

"Torlak" počinje s prvom fazom proizvodnje ruske vakcine "Sputnjik V"

Delegacija ruskih stručnjaka odobrila je da na Institutu "Torlak" počne prva faza proizvodnje ruske vakcine protiv korona virusa, koja obuhvata proizvodnju finalnog glota i finalnog proizvoda, što praktično znači punjenje i pakovanje vakcine.

To je danas izjavila direktorka Instituta Vera Stoiljković i dodala da proizvodnja ruske vakcine protiv korona virusa "Sputnjik V" na Institutu "Torlak" znači da bi ona građanima u svakom trenutku bila na raspolaganju, da kontinuitet imunizacije nikada ne bi bio doveden u pitanje i građani bi bili preventivno zaštićeni od pojave ove bolesti, prenosi portal nova.rs.  

Kojom brzinom ćemo ići zavisi od vremena koje je potrebno da se proizvodni pogoni usklade sa proizvodnjom nove vakcine. Za drugu fazu potrebno je da pre svega započnemo razgovore u vezi toga. Mi o tome još nismo pričali, to je praktično početak proizvodnje ove vakcine. Da bi do toga došlo moramo da preuzmemo tehnologiju, da napravimo nove pogone, da ih obezbedimo sa opremom i sistemima i odgovarajuće obučenim kadrom − rekla je Stoiljković.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan