TRAGOM VESTI IZ HRONIKE: Ko je novosadski policajac uhvaćen s 20 kila "trave"

TRAGOM VESTI IZ HRONIKE: Ko je novosadski policajac uhvaćen s 20 kila "trave"

Kako smo pisali prošle sedmice, pripadnici novosadske policije uhapsili su u petak pre podne svog kolegu Aleksandra Kešeljevića (34), koji je u automobilu "ford fokus" prevozio čak 23,4 kilograma marihuane.

Droga je bila sakrivena u posebno napravljenim "štekovima" i bunkerima u automobilu, dok je u njegovom stanu u Sremskoj Kamenici nađena i vagica za precizno merenje.

Aleksandar Kešeljević je, kako nezvanično saznaje "Blic", uhapšen posle dužeg praćenja, a pripadnici novosadske kriminalističke policije presreli su ga na putu kod Rume.
 
Prema informacijama ovog beogradskog lista, duže se sumnjalo da se on bavi trgovinom droge, ali je za akciju iskorišćen trenutak kada je kod sebe imao zaista veliku količinu marihuane, dok se zasada ne otrkiva kome je droga bila namenjena i gde je Kešeljević, navodno, trebalo da je preveze.
 
Sumnja se da droga vodi poreklo sa krajnjeg juga Srbije, a ova zaplena jedna je od najvećih pojedinačnih u prethodnih nekoliko godina.
 
O značaju ove zaplene govori i podatak da je od februara do ovog hapšenja policija uspela da zapleni 28 kilograma marihuane  – onoliko koliko je policajac, dvostruki igrač, sam prenosio!
 
Kako saznaje "Blic", Kešeljević je zaposlen u stanici u Petrovaradinu kao policajac nižeg ranga, a protiv njega su i ranije vođeni disciplinski postupci zbog ponašanja u službi, ali do sada nije zabeleženo da je imao posla sa drogom i nije krivično gonjen.
 
Njegov otac takođe je bio zaposlen u policiji na nešto višim pozicijama u PU Novi Sad, dok još članova te porodice radi u policiji, ali bez mrlje u službi.
 
Aleksandar Kešeljević se tereti za neovlašćenu proizvodnju i posedovanje droge. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i saslušaće ga javni tužilac.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan