TRAŽE PARTNERA: JKP "Stan" uskoro postaje "Stan NS"?

TRAŽE PARTNERA: JKP "Stan" uskoro postaje "Stan NS"?

Javno komunlano preduzeće "Stan" raspisalo je međunarodni oglas kojim traži privatnog partnera, kako bi se spaslo od stečaja.

Kako javlja 021.rs, u oglasu koji je otvoren do 23. novembra, traži se privatni partner koji je spreman da izmiri dugovanja JKP "Stan" prema poveriocima i radnicima od preko 500 miliona dinara i omogući da ovo preduzeće funkcioniše u narednih deset godina. Osim toga, očekuje se i da privatni partner prihvati 138 radnika sadašnjeg JKP "Stan"..

Privatni partner će imati i obavezu da prilikom osnivanja novog preduzeća, u kojem će imati 70 odsto udela, a Grad 30 odsto udela (Novi Sad kao posebno pravno lice 15 odsto, a JKP "Stan" takođe kao posebno pravno lice 15 odsto) uloži kao osnivački kapital 162 miliona dinara, što će poslužiti za isplate potraživanja prema radnicima.

U konkursnoj dokumentaciji se navodi i da će se novo preduzeće zvati "Stan NS"

Ugovor se potpisuje na 10 godina, a Grad se obavezuje da će za to vreme omogućiti da "Stan NS" i dalje naplaćuje dimničarinu koja mesečno iznosi preko 11 miliona dinara, kao i da uzima prihode od održavanja javne rasvete, što je na godišnjem nivou oko 40 miliona dinara, javlja portal 021.rs.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije gradsko groblje betanija elektrovojvodina jkp novosadska toplana raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad jkp lisje isključenja struje porodilište horoskop bebe RHMZ vremenska prognoza novi sad novosađani novorođenčad horoskopski znaci EPS Miloš Vučević matična knjiga rođenih almaško groblje havarija na vodovodu dunav bez struje štrand bez vode radosne vesti servisne informacije novi sad sahrane