Traže rešenje: Sastanak "Informatike" i otpuštenih radnika

Traže rešenje: Sastanak "Informatike" i otpuštenih radnika

Javno komunalno preduzeće "Informatika" pozvalo je danas 14 od 19 otpuštenih radnika, za koja postoje još uvek prvostepena rešenja Inspekcije rada o odlaganju izvršenja rešenja o otkazu ugovora o radu,da dođu u sedište preduzeća u cilju mirnog rešenja novonastale situacije.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanak su pozvani i predstavnicima Inspekcije rada, a o ishodu sastanka javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Pošto o žalbama izjavljenim od strane JKP "Informatika" u ovih 14 predmeta još nije doneto rešenje Ministarstva rada kao drugostepenog organa, a radna mesta na kojima su zaposleni bili raspoređeni do momenta prestanka radnog odnosa više ne postoje u sistematizaciji poslova, JKP "Informatika" se 12. juna obratila Odeljenju inspekcije rada u Novom Sadu da pomogne u pogledu izvršenja navedenih rešenja.

U JKP "Informatika" od Inspekcije rada očekuju pomoć pri opredeljivanju koja su to radna mesta koja bi bila odgovarajuća za 14 radnika u smislu odredaba Zakona o radu, poštujući pri tom važeći akt o sistematizaciji radnih mesta u JKP "Informatika".

U martu mesecu ove godine JKP "Informatika" je proglasila 19 zaposlenih na neodređeno vreme tehnološkim viškom.

Od navedenog broja, njih 18 je podnelo zahtev Odeljenju inspekcije rada u Novom Sadu za odlaganje izvršenja rešenja o otkazu ugovora o radu.

Inspekcija rada je donela 18 rešenja o odlaganju izvršenja rešenja o otkazu, od kojih je u međuvremenu četiri poništeno od strane drugostepenog organa i odbijen je zahtev tih zaposlenih za odlaganje izvršenja rešenja.

Današnju sednicu Skupštine grada obeležilo je novo okupljanje otpuštenih radnika Informatike, koji su pozivali gradske čelnike da otpuštene vrate na posao.

Radnici su, pored Skupštine grada, više puta organizovali proteste i ispred Gradske kuće i sedišta Informatike.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan