Traži se izvođač radova za spajanje ulice Bate Brkića i Futoškog puta

Traži se izvođač radova za spajanje ulice Bate Brkića i Futoškog puta

Vrednost posla Grad Novi Sad je procenio na više od 300 miliona dinara.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je 11. septembra tender za izvođače radova koji se najavljuju već nekoliko godina – spajanje ulice Bate Brkića s Futoškim putem.

Ko će prvo raščistiti, a zatim i izgraditi 550 metara novog bulevara, širokog 40 metara, znaće se u najboljem slučaju 11. oktobra, kada je zakazano otvaranje ponuda. Osim nastavka ulice Bate Brkića, predviđena je i rekonstrukcija ulica Anđe Ranković i Antuna Urbana i uređenje okoline Satelitske pijace.

Izbor izvođača radova odlagao se jer je tek nakon tri neuspela tendera Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije 12. aprila zaključila ugovor s beogradskom firmom DOO "Hidroprojekat–saobraćaj”, za inovaciju tehničke dokumentacije saobraćajnih površina, vodovoda i kanalizacije u ulici Bate Brkića, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, prenosi "Dnevnik".

Kako su objasnili u pomenutoj upravi, u pitanju je usklađivanje već urađenog glavnog projekta iz 2015. godine s novom zakonskom regulativom.

Ulica Bate Brkića imaće dve kolovozne trake od po šest metara, koje će deliti razdelna traka široka dva metra. S obe strane ulice biće izgrađene pešačke i biciklističke staze i parkinzi, a predviđena su i četiri autobuska stajališta.

Ulice Anđe Ranković i Antuna Urbana, u delu koji je obuhvaćen projektom, dobiće novi kolovoz, ali i obostrane pešačke staze, dok će se ukrštanje ulice Anđe Ranković s ulicom braće Dronjak izvesti kružnom raskrsnicom.

Uz saobraćajnu infrastrukturu, navedene ulice dobiće i novu javnu rasvetu, a biće rekonstrisan i semafor na raskrsnici ulice Bate Brkića, Futoškog puta i ulice Ilariona Ruvarca.

Pretpostavlja se da bi glavni građevinski radovi mogli najranije početi u novoj građevinskoj sezoni 2019. godine.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište isključenja struje servisne informacije novi sad gradsko groblje bez struje novosađani RHMZ Isključenje struje jkp lisje raspored sahrana novi sad jkp novosadska toplana dunav vremenska prognoza novi sad servisne informacije Republički hidrometeorološki zavod betanija JKP Vodovod i kanalizacija JKP Gradsko zelenilo Elektrodistribucija Novi Sad prognoza vremena štrand klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Novom Sadu sahrane vremenska prognoza bez vode bebe isključenje vode elektrovojvodina novorođenčad