Tražila se stolica više: Uspešne preduzetnice govorile u "Fabrici" (FOTO)

Tražila se stolica više: Uspešne preduzetnice govorile u "Fabrici" (FOTO)

Preduzetništvo je sloboda, ali i odgovornost, lična inicijativa, napor i rizik - pod ovim motom obeležen je Međunarodni dan žena preksinoć u novosadskom Studentskom kulturnom centru tribinom "Žene u svetu preduzetništva" u organizaciji EU Info Point Novi Sad.

Prepuna sala u kojoj se tražila stolica više, vrcala je od energije, informacija i ideja. Gošće, četiri uspešne preduzetnice Milica Popović (vlasnica firme Gea plant), Slađana Glušćević (urednica portala Agrosmart), Slavica Davidović (vlasnica ketering firme Gastroplanet) i Nataša Dubajić (dizajnerka dečije posteljine) govorile su o svojim poslovima i mukotrpnom, ali uspešnom preduzetničkom putu.

Na tribini je predočena i informacija da je Vlada Republike Srbije ovu godinu proglasila godinom preduzetništva. Posebnu pozornost i pažnju Vlada je obećala razvoju ženskog preduzetništva, kome je namenjeno, kroz kredite domaćih banaka i pomoć međunarodnih finansijskih institucija, 20 miliona evra.

Da na tom putu žene preduzetnice, koja otvaraju mala i srednja preduzeća, imaju podršku EU I instutucija APV predočile su Snežana Pupovac (EU Info Point NS), Snežana Repac (Razvojni fond AP Vojvodine), kao i profesorka Univetziteta u Novom Sadu dr Svenka Savić. Profesorka Savić nas je podsetila šta treba znati o 8. martu i ohrabrila mlade žene, kojih je bilo najviše u publici, da započnu sopstveni biznis, i između ostalog poručila: “Žene da gledaju šta rade muškarci, jer tu su pare, a ne da ih neko nagovara da kuvaju pekmez!”.

 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Elektrodistribucija Novi Sad Novo naselje Vreme u Novom Sadu novosađani isključenje vode elektrovojvodina vremenska prognoza novi sad Hitna pomoć servisne informacije novi sad novi sad isključenja struje bez vode Republički hidrometeorološki zavod sahrane sremski karlovci betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ Petrovaradin gradsko groblje novosadsko porodilište jkp lisje bebe raspored sahrana novi sad vremenska prognoza javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Isključenje struje Spens novorođenčad