Tražila se stolica više: Uspešne preduzetnice govorile u "Fabrici" (FOTO)

Tražila se stolica više: Uspešne preduzetnice govorile u "Fabrici" (FOTO)

Preduzetništvo je sloboda, ali i odgovornost, lična inicijativa, napor i rizik - pod ovim motom obeležen je Međunarodni dan žena preksinoć u novosadskom Studentskom kulturnom centru tribinom "Žene u svetu preduzetništva" u organizaciji EU Info Point Novi Sad.

Prepuna sala u kojoj se tražila stolica više, vrcala je od energije, informacija i ideja. Gošće, četiri uspešne preduzetnice Milica Popović (vlasnica firme Gea plant), Slađana Glušćević (urednica portala Agrosmart), Slavica Davidović (vlasnica ketering firme Gastroplanet) i Nataša Dubajić (dizajnerka dečije posteljine) govorile su o svojim poslovima i mukotrpnom, ali uspešnom preduzetničkom putu.

Na tribini je predočena i informacija da je Vlada Republike Srbije ovu godinu proglasila godinom preduzetništva. Posebnu pozornost i pažnju Vlada je obećala razvoju ženskog preduzetništva, kome je namenjeno, kroz kredite domaćih banaka i pomoć međunarodnih finansijskih institucija, 20 miliona evra.

Da na tom putu žene preduzetnice, koja otvaraju mala i srednja preduzeća, imaju podršku EU I instutucija APV predočile su Snežana Pupovac (EU Info Point NS), Snežana Repac (Razvojni fond AP Vojvodine), kao i profesorka Univetziteta u Novom Sadu dr Svenka Savić. Profesorka Savić nas je podsetila šta treba znati o 8. martu i ohrabrila mlade žene, kojih je bilo najviše u publici, da započnu sopstveni biznis, i između ostalog poručila: “Žene da gledaju šta rade muškarci, jer tu su pare, a ne da ih neko nagovara da kuvaju pekmez!”.

 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode isključenja struje vremenska prognoza gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević RHMZ restorani novi sad elektrovojvodina servisne informacije novi sad servisne informacije Isključenje struje jkp lisje novosadsko porodilište betanija bebe Republički hidrometeorološki zavod JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Novom Sadu Hitna pomoć Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad novorođenčad matičar novi sad isključenje vode novosađani horoskop raspored sahrana i ispraćaja gradsko groblje