Tražila se stolica više: Uspešne preduzetnice govorile u "Fabrici" (FOTO)

Tražila se stolica više: Uspešne preduzetnice govorile u "Fabrici" (FOTO)

Preduzetništvo je sloboda, ali i odgovornost, lična inicijativa, napor i rizik - pod ovim motom obeležen je Međunarodni dan žena preksinoć u novosadskom Studentskom kulturnom centru tribinom "Žene u svetu preduzetništva" u organizaciji EU Info Point Novi Sad.

Prepuna sala u kojoj se tražila stolica više, vrcala je od energije, informacija i ideja. Gošće, četiri uspešne preduzetnice Milica Popović (vlasnica firme Gea plant), Slađana Glušćević (urednica portala Agrosmart), Slavica Davidović (vlasnica ketering firme Gastroplanet) i Nataša Dubajić (dizajnerka dečije posteljine) govorile su o svojim poslovima i mukotrpnom, ali uspešnom preduzetničkom putu.

Na tribini je predočena i informacija da je Vlada Republike Srbije ovu godinu proglasila godinom preduzetništva. Posebnu pozornost i pažnju Vlada je obećala razvoju ženskog preduzetništva, kome je namenjeno, kroz kredite domaćih banaka i pomoć međunarodnih finansijskih institucija, 20 miliona evra.

Da na tom putu žene preduzetnice, koja otvaraju mala i srednja preduzeća, imaju podršku EU I instutucija APV predočile su Snežana Pupovac (EU Info Point NS), Snežana Repac (Razvojni fond AP Vojvodine), kao i profesorka Univetziteta u Novom Sadu dr Svenka Savić. Profesorka Savić nas je podsetila šta treba znati o 8. martu i ohrabrila mlade žene, kojih je bilo najviše u publici, da započnu sopstveni biznis, i između ostalog poručila: “Žene da gledaju šta rade muškarci, jer tu su pare, a ne da ih neko nagovara da kuvaju pekmez!”.

 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan