Trčala za prestupnikom kroz nekoliko novosadskih ulica

Trčala za prestupnikom kroz nekoliko novosadskih ulica

Novosadska policajka Danijela Dorić (25), uhapsila je sitnog kriminalca i falsifikatora, u pravoj filmskoj poteri kod Futoške pijace.

Šetnja Danijele Dorić (25) iz PU Novi Sad završena je herojstvom ove mlade policajke, s tek dvogodišnjim iskustvom u plavoj uniformi. Iako u tom trenutku nije bila na dužnosti, odvažno je krenula u poteru za prestupnikom, i trčeći za njim kroz nekoliko ulica, uspela je da ga uhvati i preda kolegama, prenose "Večernje novosti".

Ne dvoumeći se nijednog časa šta da učini, Danijela, inače zaposlena u Policijskoj stanici na Železničkoj stanici, kod Futoške pijace je, čuvši povike usplahirene žene: "Policija, policija..." pomislila da joj je neko oteo torbu, pogledala niz bulevar i videla muškarca koji se dao u beg. Uzvikivala mu je da stane, ali se on, međutim, nije obazirao na njene reči.

- Od uznemirene žene sam na brzinu saznala da je prodavačica u obližnjoj radnji, i da joj je nepoznati uzetu robu platio falsifikovanom hiljadarkom – prepričava Danijela šta se dešavalo pre nekoliko dana na ulici.

- Bez dvoumljenja, krenula sam za nepoznatim muškarcem, a sestra koja je bila sa mnom ostala je tu zbunjena – dodaje Danijela.

Najbrže što je mogla, Danijela je trčala Bulevarom oslobođenja, probijajući se kroz gužvu do Ćirpanove ulice, trudeći se da prestupnika, mnogo višeg i krupnijeg od nje, ne izgubi iz vida.

- Kad je utrčao u Ulicu cara Uroša, na trenutak ga nisam videla – nastavlja Danijela. - Pomislila sam da je ušao u neku od zgrada. A onda sam ga primetila kod jednog parkiranog automobila. Otrčala sam do njega i čvrsto ga ščepala.

Ova scena, nalik na filmske, odigrala se pred očima nekoliko iznenađenih građana, kojima nije bilo jasno šta se dešava, a trojica mladića su Danijeli pritrčali u pomoć. Ništa manje nije bio zaprepašćen ni korpulentni izgrednik, kada mu je Danijela saopštila da je policajac i iz džepa izvadila službenu legitimaciju.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
8
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu sahrane klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije vremenska prognoza raspored sahrana novi sad betanija dunav servisne informacije novi sad bez vode štrand elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje vremenska prognoza novi sad isključenja struje bebe bez struje jkp novosadska toplana isključenje vode prognoza vremena JKP Gradsko zelenilo gradsko groblje novosađani RHMZ novosadsko porodilište