Trčala za prestupnikom kroz nekoliko novosadskih ulica

Trčala za prestupnikom kroz nekoliko novosadskih ulica

Novosadska policajka Danijela Dorić (25), uhapsila je sitnog kriminalca i falsifikatora, u pravoj filmskoj poteri kod Futoške pijace.

Šetnja Danijele Dorić (25) iz PU Novi Sad završena je herojstvom ove mlade policajke, s tek dvogodišnjim iskustvom u plavoj uniformi. Iako u tom trenutku nije bila na dužnosti, odvažno je krenula u poteru za prestupnikom, i trčeći za njim kroz nekoliko ulica, uspela je da ga uhvati i preda kolegama, prenose "Večernje novosti".

Ne dvoumeći se nijednog časa šta da učini, Danijela, inače zaposlena u Policijskoj stanici na Železničkoj stanici, kod Futoške pijace je, čuvši povike usplahirene žene: "Policija, policija..." pomislila da joj je neko oteo torbu, pogledala niz bulevar i videla muškarca koji se dao u beg. Uzvikivala mu je da stane, ali se on, međutim, nije obazirao na njene reči.

- Od uznemirene žene sam na brzinu saznala da je prodavačica u obližnjoj radnji, i da joj je nepoznati uzetu robu platio falsifikovanom hiljadarkom – prepričava Danijela šta se dešavalo pre nekoliko dana na ulici.

- Bez dvoumljenja, krenula sam za nepoznatim muškarcem, a sestra koja je bila sa mnom ostala je tu zbunjena – dodaje Danijela.

Najbrže što je mogla, Danijela je trčala Bulevarom oslobođenja, probijajući se kroz gužvu do Ćirpanove ulice, trudeći se da prestupnika, mnogo višeg i krupnijeg od nje, ne izgubi iz vida.

- Kad je utrčao u Ulicu cara Uroša, na trenutak ga nisam videla – nastavlja Danijela. - Pomislila sam da je ušao u neku od zgrada. A onda sam ga primetila kod jednog parkiranog automobila. Otrčala sam do njega i čvrsto ga ščepala.

Ova scena, nalik na filmske, odigrala se pred očima nekoliko iznenađenih građana, kojima nije bilo jasno šta se dešava, a trojica mladića su Danijeli pritrčali u pomoć. Ništa manje nije bio zaprepašćen ni korpulentni izgrednik, kada mu je Danijela saopštila da je policajac i iz džepa izvadila službenu legitimaciju.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
9
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan